Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠΑΣΟΚ: Η νέα χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης προέρχεται από το...

ΠΑΣΟΚ: Η νέα χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη όταν πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Σε σχόλιο σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχώρησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε σενάρια ακόμα και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς.

Μάλιστα ένα μέρος αυτών προέρχεται από το Ταμείο Συνοχής για την περίοδο 2014-2020, κονδύλια που η «επιτελική» κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, παρά την παράταση τριών ετών, δεν αξιοποίησε και θα χάνονταν στο τέλος του χρόνου. Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη όταν πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Όσο, δε, για τους πόρους που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα που αφαίρεσε από το αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας