Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒόλος-ΚΤΕΛ : Επίσκεψη υφυπουργού μεταφορών-Αποτίμηση ζημιών στις εγκαταστάσεις

Βόλος-ΚΤΕΛ : Επίσκεψη υφυπουργού μεταφορών-Αποτίμηση ζημιών στις εγκαταστάσεις

Ο κ. Ευαγγελινός ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «και μόνο ότι η ίδια η υφυπουργός ήρθε στην πόλη μας και είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν σημειωθεί.

Τα προβλήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία στις εγκαταστάσεις και τον στόλο των Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Βόλου διαπίστωσε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, αρμόδια για τις μεταφορές, σε επιτόπια επίσκεψη της σήμερα στον Βόλο.

Νωρίτερα προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel” στα οκτώ αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Βόλος: Αποτίμηση ζημιών στις εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ- Επίσκεψη της υφυπουργού Μεταφορών

Η υφυπουργός συνοδευόμενη από τον πρόεδρο των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου κ. Νίκο Ευαγγελινό, τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Μιχάλη Σακελλαρίου πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, υποδομές και εγκαταστάσεις και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι εταιρείες των ΚΤΕΛ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η ίδια δεσμεύτηκε για άμεσα μέτρα και αποζημιώσεις, καθώς τόσο οι ζημιές όσο και το μεταφορικό έργο επλήγη σε μεγάλο βαθμό ενώ σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως “το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών δημιουργεί έναν μηχανισμό στήριξης για να μπορέσει να συνεχίσει η πολιτική ηγεσία -αλλά και η υπηρεσιακή- να εργάζεται προς την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. Ο πρωθυπουργός έφερε άμεσα 2,25 δισ. Ευρώ από την Ε.Ε.. Θα δουλέψουμε όσο πιο στοχευμένα, μεθοδικά, αποτελεσματικά γίνεται ώστε να μην κρατήσουν για καιρό οι συνέπειες από αυτήν την βιβλική καταστροφή. Στόχος μας είναι η άμεση επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών, που απαιτούνται για την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του κοινού, το οποίο μετακινείται από και προς τις πληγείσες περιοχές.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός τόνισε πως «οι ζημιές που έχουν γίνει είναι τεράστιες τόσο στο αμαξοστάσιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ όσο και στο δικό μας αμαξοστάσιο όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Πρόβλημα έχουμε και με τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων μέσα στην πόλη ενώ και περίπου 15 λεωφορεία αυτή την στιγμή έχουν υποστεί ζημιές από την θεομηνία».

Βόλος: Αποτίμηση ζημιών στις εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ- Επίσκεψη της υφυπουργού Μεταφορών

Ο ίδιος πρόσθεσε «φυσικά εκτός από τις ζημιές που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις και ο στόλος μας μην ξεχνάμε και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο που αυτή την στιγμή καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση σε όλες τις περιοχές που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσαμε. Για παράδειγμα στον Άνω Βόλο δεν μπορεί να φτάσει το λεωφορείο, γυρνάμε στο ύψος του Αγίου Γεωργίου».

Ο κ. Ευαγγελινός ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «και μόνο ότι η ίδια η υφυπουργός ήρθε στην πόλη μας και είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν σημειωθεί, μας κάνει να αισιοδοξούμε και να πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει για την αποκατάσταση. Αισθανόμαστε την πολιτεία δίπλα μας, και πιστεύουμε θα σταθεί στο ύψος της. Ζητήσαμε έγκαιρες παρεμβάσεις ώστε ε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας».

Βόλος: Αποτίμηση ζημιών στις εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ- Επίσκεψη της υφυπουργού Μεταφορών

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, τόνισε «ζήσαμε μία μεγάλη καταστροφή. Για μισή ώρα το ποτάμι του Ξηριά με ορμή μπήκε στον χώρο στάθμευσης και συντήρησης των λεωφορείων μας και ό,τι βρήκε στο διάβα του από μηχανήματα ανταλλακτικά τα πήρε με ορμή. Γέμισε το πάρκινγκ μισό μέτρο χώμα και λάσπη. Ξεκινήσαμε σιγά σιγά τις προσπάθειές μας ώστε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Δεν κάνουμε δρομολόγια σε διάφορους προορισμούς, υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους. Ζήτησα από την κα. Υπουργό η βοήθεια να είναι όσο πιο έγκαιρη γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, καθώς αν αργήσει η αρωγή κρίνεται θέμα βιωσιμότητάς μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας