Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕλληνική Ένωση Τραπεζών προς πληγέντες: Προσοχή στους επιτήδειους – Κίνδυνος υποκλοπής κωδικών...

Ελληνική Ένωση Τραπεζών προς πληγέντες: Προσοχή στους επιτήδειους – Κίνδυνος υποκλοπής κωδικών τραπεζικών λογαριασμών

Eνημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα.

 

 

Μέσα στις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς, έρχεται και η απόπειρα εξαπάτησής τους από επιτήδειους που προσποιούνται τους «απογραφείς». Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της τονίζει πως: «ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.

Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτετε ποτέ τους κωδικούς σας στο e-Βanking / Mobile App ή τα στοιχεία της κάρτας σου ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας