Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΜπουρκίνα Φάσο: Η χούντα διέταξε την απέλαση του στρατιωτικού ακολούθου της Γαλλίας

Μπουρκίνα Φάσο: Η χούντα διέταξε την απέλαση του στρατιωτικού ακολούθου της Γαλλίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας είπε ότι εξετάζει τις πληροφορίες και δεν είναι σε θέση προς το παρόν να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η στρατιωτική χούντα της Μπουρκίνα Φάσο διέταξε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλίας να φύγει από τη χώρα, λόγω της «ανατρεπτικής» συμπεριφοράς του, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μια ανακοίνωση.

Η απέλαση του Εμανουέλ Πασκιέρ είναι άλλη μια ένδειξη της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ της χώρας αυτής της Δυτικής Αφρικής και της πρώην αποικιοκρατικής δύναμής της, της Γαλλίας, αφού ο στρατός ανέλαβε την εξουσία έπειτα από δύο πραξικοπήματα, πέρσι.

Η ανακοίνωση φέρει ημερομηνία της 14ης Σεπτεμβρίου και αναφέρει ότι ο Πασκιέρ και οι συνεργάτες του έχουν διορία δύο εβδομάδων για να φύγουν από τη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας είπε ότι εξετάζει τις πληροφορίες και δεν είναι σε θέση προς το παρόν να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η «μεταβατική κυβέρνηση» της Μπουρκίνα Φάσο έχει ήδη διατάξει την απέλαση του πρεσβευτή της Γαλλίας καθώς και της Μπάρμπαρα Μάνζι, που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας