Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτην Αθήνα θα παρευρεθούν οχτώ διεθνείς οργανισμοί με κοινή αποστολή την προστασία...

Στην Αθήνα θα παρευρεθούν οχτώ διεθνείς οργανισμοί με κοινή αποστολή την προστασία της ελευθερίας του Τύπου

Σε συνέχεια της περσινής διαδικτυακής διερευνητικής αποστολής MFRR στην Ελλάδα, η αποστολή επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευση των συμμετεχόντων οργανισμών για τη βελτίωση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα.

Μερικούς μήνες μετά τη ντροπιαστική για τη χώρα μας θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου, μια ομάδα αποτελούμενη από οκτώ διεθνείς οργανισμούς για την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης θα βρεθεί στην Αθήνα σε κοινή αποστολή.

 

 

  Από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου λοιπόν,
«η αντιπροσωπεία θα εξετάσει τις προκλήσεις για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, τον πλουραλισμό και την ανεξαρτησία στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβαν οι αρχές για την αντιμετώπισή τους».

 

Μετά τις βουλευτικές εκλογές και τον διορισμό της νέας κυβέρνησης, «η αντιπροσωπεία θα εξετάσει τις προκλήσεις για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, τον πλουραλισμό και την ανεξαρτησία στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβαν οι αρχές για την αντιμετώπισή τους».

Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από εκπροσώπους των εταίρων του Media Freedom Rapid Response (MFRR), δηλαδή του ARTICLE 19 Europe, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τον Τύπο και την Ελευθερία των ΜΜΕ (ECPMF), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ), του Free Press Unlimited (FPU). ), του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI) και του Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT). Στην αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) και των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, πολιτικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του κράτους και άλλους σημαντικούς ενδιαφερόμενους φορείς, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Media Freedom Rapid Response.

Σε συνέχεια της περσινής διαδικτυακής διερευνητικής αποστολής MFRR στην Ελλάδα, η αποστολή επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευση των συμμετεχόντων οργανισμών για τη βελτίωση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα. Θα εξετάσει απειλές για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, την ατιμωρησία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον τους, τις  παρακολουθήσεις, τους κινδύνους για τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και τις νομικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των Στρατηγικών Αγωγών κατά της Δημόσιας Συμμετοχής (SLAPPs).

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για να παρουσιάσει αρχικές παρατηρήσεις και συστάσεις. Μια λεπτομερής έκθεση αποστολής θα δημοσιευθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας