Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕνώπιον του δικαστηρίου ο ιερέας που είχε επιτεθεί στην τρανς στην Καλλιθέα-...

Ενώπιον του δικαστηρίου ο ιερέας που είχε επιτεθεί στην τρανς στην Καλλιθέα- Η «Red Umbrella Athens» στην υπεράσπισή της

Η Red Umbrella Αthens είχε καταθέσει μήνυση στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Τον περσινό Απρίλιο ιερέας είχε επιτεθεί σε μια άνεργη τρανς γυναίκα που πήγε στο συσσίτιο που οργάνωσε η συγκεκριμένη εκκλησία. Περίπου 1,5 χρόνο μετά, ο εισαγγελέας προχώρησε  σε άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του, με τον ιερέα να κατηγορείται για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση με ρατσιστικά κίνητρα.

Η χυδαία ρατσιστική και τρανσφοβική επίθεση έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας. Η δικηγόρος του Red Umbrella Athens Αγγελική Σουγλέ –που ανέλαβε τη νομική υπεράσπιση του θύματος– είχε δηλώσει πως όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της τρανς γυναίκας, επιχείρησε να τη διώξει και της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη μεταξύ άλλων «άντρα με βυζιά».

Όπως ανέφερε η δικηγόρος,

«Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος ιερέας της επιτίθεται ξεκάθαρα. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η “γραμμή” της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα».

Η Red Umbrella Αthens είχε καταθέσει μήνυση στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος. Αίσθηση πάντως, έχει προκαλέσει στη κοινή γνώμη, το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας