Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
Αρχικήhomepage sliderΓ.Βρούτσης-ΟΑΚΑ: Περιμένουμε την επαναξιολόγηση της μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ από ΤΕΕ και ΕΜΠ

Γ.Βρούτσης-ΟΑΚΑ: Περιμένουμε την επαναξιολόγηση της μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ από ΤΕΕ και ΕΜΠ

Από το Σάββατο οι 4 τόμοι των 1.500 σελίδων, της πρώτης τεχνικής μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, για το σύνολο των κατασκευών Καλατράβα εντός του ΟΑΚΑ, βρίσκονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο, που καλείται να ξεκινήσει άμεσα την επαναξιολόγηση της, σε συνεργασία με επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα μπορεί από εδώ και πέρα, να λειτουργήσει στη χώρα μας εάν δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των δύο αθλητικών εγκαταστάσεων θα εξαρτηθεί από το πόρισμα επαναξιολόγησης του ΤΕΕ .

Η επαναξιολόγηση της τεχνικής μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ για την στατική επάρκεια των στεγάστρων Καλατράβα, από το ΤΕΕ, είναι όπως όλα δείχνουν αυτή που θα κρίνει το πότε θα δοθούν ξανά στο κοινό το κεντρικό γήπεδο και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης «Περιμένω την απόφαση όσον αφορά την αξιολόγηση που θα κάνει το ΤΕΕ και για το ποδηλατοδρόμιο και για το αθλητικό κέντρο του γηπέδου, και στην βάση αυτής της μελέτης που θα κάνουν θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών».

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχοντας τα δεδομένα της πρώτης μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, εικάζεται ότι το ποδηλατοδρόμιο θα δοθεί στο κοινό νωρίτερα από το κεντρικό στάδιο.

«Το αθλητικό κέντρο και το ένα και το άλλο θα επαναλειτουργήσουν κανονικά όσος χρόνος και αν χρειαστεί όση προσπάθεια κι αν βάλουμε. Εξαίρεση αποτελεί το ποδηλατοδρόμιο για το οποίο έχω πάρει την εγγύηση του ΤΑΙΠΕΔ, ότι καθώς η μελέτη δείχνει διαφορετική αξιολόγηση στα ευρήματα, θα μπορούσε αυτό να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα όσον αφορά την νέα μελέτη εφαρμογής και μέχρι το τέλος του -24 να έχει επαναλειτουργήσει»

επισήμανε ο Γιάννης Βρούτσης.

Από το Σάββατο οι 4 τόμοι των 1.500 σελίδων, της πρώτης τεχνικής μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, για το σύνολο των κατασκευών Καλατράβα εντός του ΟΑΚΑ, βρίσκονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο, που καλείται να ξεκινήσει άμεσα την επαναξιολόγηση της, σε συνεργασία με επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Σπυράκος, ο οποίος το 2006 συμμετείχε σε μία επιστημονική επιτροπή για το ΟΑΚΑ, μίλησε στην ΕΡΤ.

«Συμμετείχα σε μία επιτροπή η οποία ετοίμασε ένα εγχειρίδιο το οποίο έγραφε λεπτομερώς τι έλεγχοι πρέπει να γίνουν, τι όργανα πρέπει να τοποθετηθούν, ώστε έγκαιρα και εντοπίζεται το μέγεθος και η θέση των βλαβών, ώστε να μπορεί κανείς να επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά» σημείωσε ο καθηγητής

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής επισήμανε

«Όταν αναλάβαμε εμείς, τουλάχιστον το ποδηλατοδρόμιο και το κολυμβητήριο που μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή δεν είχαν καν οικοδομική άδεια. Και αναγκαστήκαμε το 15 να ξεκινήσουμε την διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών (…) Εμείς δεν είχαμε κάτι τότε όσον αφορά την στατικότητα. Αλλά όταν βλέπεις ότι υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομική άδεια, ακόμα και μελέτη να πρέπει να κάνεις κάποια επέμβαση, ε δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια.»

Στο πλαίσιο επανελέγχου των στοιχείων της πολύμηνης έρευνας, αναμένεται τις επόμενες ημέρες μηχανικοί να βρεθούν για αυτοψία στις γιγάντιες σιδηροκατασκευές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας