Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΧρηματιστήριο: Κατέγραψε ρεκόρ τον Ιανουάριο - Τιμές που θύμισαν 2011

Χρηματιστήριο: Κατέγραψε ρεκόρ τον Ιανουάριο – Τιμές που θύμισαν 2011

Σε τιμές που δεν έχει ξαναδεί από το 2011 επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης, με σοβαρή άνοδο που συνοδεύτηκε από μεγάλες συναλλαγές και με μεγάλη δύναμη από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ήταν ο μοχλός ανόδου της αγοράς προς τα νέα υψηλά πολλών ετών.

Οι αγορές χθες ήταν μεγάλες και κάποια στιγμή η ορμή εκτονώθηκε ελαφρώς καθώς υπάρχουν εντολές για τη συνέχεια και η ξέφρενη άνοδος δεν εξυπηρετεί τοποθετήσεις. Υπάρχουν ήδη ξένοι επενδυτές στο ελληνικό ταμπλό και αναμένονται κι άλλοι.

Η χρονιά έχει ανοίξει πολύ θετικά για το ΧΑ, που έχει υποδεχθεί ξένους επενδυτές στις μετοχές των μεγάλων εταιριών του και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, υποδεχόμενο το ΔΑΑ και στη συνέχεια τους επενδυτές στην Πειραιώς, ενώ οι επιχειρήσεις κινούνται δραστήρια, επενδύουν και αλλάζουν το τοπίο για την ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

-Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε τον Ιανουάριο άνοδο 5,47%

-Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε τον Ιανουάριο με άνοδο 11,4% και δείχνει πως έχει τη δύναμη να ηγηθεί της αγοράς. Επανήλθε σε τιμές που δεν έχει ξαναδεί από το 2016.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.367,41 μονάδες με άνοδο 0,91%, κόβοντας στο τέλος ρυθμό, με αρχική μεγάλη άνοδο, εκτόνωση και ενδοσυνεδριακά κέρδη. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 146 εκατ. ευρώ και μάλιστα τα πακέτα ήταν σχετικά λίγα με αξία προσυμφωνημένων συναλλαγών 12,3 εκατ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα σε αξία πακέτα έγιναν σε μετοχές των ΤΙΤΑΝ, Alpha Bank και Eurobank.

Οι μετοχές των 4 μεγάλων τραπεζών παρουσίασαν και το μεγαλύτερο τζίρο και ήταν όλες ξεκάθαρα ανοδικές οδηγώντας την αγορά πλαισιωμένες από τις μετοχές των ΤΙΤΑΝ και ΔΕΗ. Ωστόσο όλη η αγορά είχε διάθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι 71 μετοχές έκλεισαν με κέρδη έναντι 45 πτωτικών. Με μεγάλους τζίρους η άνοδος για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, MOTOR OIL, Aegean και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και δεν ήταν καν μέσα στις 10 πρώτες μετοχές με τις μεγαλύτερες συναλλαγές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας