Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΟ Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη CEO της Vodafone

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη CEO της Vodafone

Οι σημαντικές επενδύσεις που δρομολογεί η Vodafone στην Ελλάδα και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας τέθηκαν στη συζήτηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ομίλου Vodafone, Margherita Della Valle, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι σημαντικές επενδύσεις που δρομολογεί η Vodafone στην Ελλάδα και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας τέθηκαν στη συζήτηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ομίλου Vodafone, Margherita Della Valle, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει στις επενδύσεις και στα όσα θα κάνει η Vodafone στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της εταιρείας σε επίπεδο επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες θα ανέλθουν σε 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση όσον αφορά στο φάσμα συχνοτήτων για το δίκτυο 5G και σχετικά με τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.

«Προσβλέπω σε όσα θα κάνει η Vodafone στη χώρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε προς την CEO της Vodafone ότι προσβλέπει σε όσα θα κάνει η εταιρία, αλλά και στις επενδύσεις της στην Ελλάδα, ενώ στάθηκε στις σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση στην ψηφιακή μετάβαση.

«Χαίρομαι πολύ που μας επισκέπτεστε. Με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω για τις επενδύσεις που πρόκειται να κάνετε στην Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές απ’ ό,τι έχω ενημερωθεί και από προηγούμενες συζητήσεις. Γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις στην ψηφιακή μας μετάβαση και ξέρουμε ότι υπάρχουν επίσης σημαντικά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης που κατευθύνονται σε έργα στα οποία συμμετέχετε.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε, και δεν μπορούμε να τα κάνουμε χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Χαίρομαι, λοιπόν, πολύ που σας γνωρίζω και προσβλέπω σε αυτά που θα κάνετε και στις επενδύσεις σας στην Ελλάδα».

Aπό την πλευρά της, η Margherita Della Valle τόνισε κατά την έναρξη της συνομιλίας τους πως είναι η πρώτη της επίσκεψη σε χώρα της ΕΕ, πέρα από τη Γερμανία που είναι και η μεγαλύτερη αγορά για τη Vodafone, ενώ στάθηκε στην προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνω ως Διευθύνουσα Σύμβουλος σε χώρα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουμε την έδρα μας, ή της Γερμανίας, που είναι η μεγαλύτερη αγορά μας. Επέλεξα να έρθω στην Ελλάδα επειδή πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προοπτική για επενδύσεις στη χώρα, όπως τη βλέπουμε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας