Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομία«Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών»

«Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών»

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 18:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Χρηματοοικονομικής, Νικόλαου Δ. Φίλιππα, με τίτλο «Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών». Η έκδοση του βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και πλήρως εικονογραφημένο βιβλίο/λεξικό χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης είναι πλέον διαθέσιμο για παιδιά έως 12 ετών, καθώς και για τους γονείς και τους δασκάλους τους.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο λεξικό οικονομικών, χρηματοοικονομικών καθώς και τεχνολογικών όρων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 120 λήμματα, κατάλληλα προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Η ανάπτυξη αυτών των βασικών εννοιών, που είναι απαραίτητες για τα παιδιά τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν πολύπλοκο κόσμο, συνοδεύεται από 9 μικρές ιστορίες που συμβάλλουν στην διασύνδεση και στην καλύτερη κατανόηση τους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Άγγελος Κότιος (καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς), Βασιλική Λαζαράκου (πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Γεώργιος Πάνος (καθηγητής Χρηματοοικονομικής στη Σχολή Διοίκησης «Adam Smith» του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης), Δάφνη Παπαδοπούλου (διευθύντρια δύμβουλος της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος), Πάνος Παπάζογλου ( διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στην σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας