Σταϊκούρας για Ελληνικό: «Θετικό αποτύπωμα για την Ελλάδα, εντός και εκτός συνόρων»

Ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στο govnews.gr την άποψή του για το μεγαλύτερο στην Ευρώπη έργο αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό.

Χθες (17/10) το μεσημέρι έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του έργου αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο govnews.gr, επισήμανε τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στην επίλυση των πολλών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Ώστε, σε συνεργασία με τη Lamda Development, να πάρει «σάρκα και οστά» το μεγάλο αυτό επενδυτικό έργο. Το οποίο, όπως τόνισε, θα «δημιουργήσει θετικό αποτύπωμα για την Ελλάδα, εντός και εκτός των συνόρων μας».

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τη χώρα, γιατί ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό έργο -για το οποίο, αυτή η κυβέρνηση με μεγάλη στοχοπροσήλωση εργάστηκε από κοινού με τη Lamda Development- παίρνει “σάρκα και οστά”.

Ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια. Λύσαμε ακόμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα ζητήματα και έξω από αυτό το project, της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι η κατανομή των κοινόχρηστων χώρων στους τρεις δήμους.

Άρα, είμαστε στη φάση της έναρξης υλοποίησης των έργων, ώστε οι Έλληνες πολίτες να δουν πολύ σύντομα αναπτυξιακά αποτελέσματα. Τα οποία, θα έχουν σημαντικό πρόσημο και για τη χώρα και για την ελληνική κοινωνία.

Νομίζω πως όταν μιλάμε για ανάπτυξη, αυτή έχει τρία βασικά συστατικά. Την κατανάλωση τις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Ουσιαστικά, συνεπώς, εδώ μιλάμε για μεγάλη επένδυση, η οποία δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, ενισχύει την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί θετικό αποτύπωμα για την Ελλάδα, εντός και εκτός των συνόρων μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More