Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΑυγενάκης για Ελληνικό: «Έργο-εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος»

Αυγενάκης για Ελληνικό: «Έργο-εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος»

Ανάμεσα στους προσκλεκλημένους για τη χθεσινή (17/10) εκδήλωση εγκαινίων του έργου αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε δήλωσή του στο govnews.gr, ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού τόνισε ότι το έργο «καταδεικνύει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησής μας, να ενισχύουμε και να στηρίζουμε έμπρακτα τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας». Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα «έργο-εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος, που είναι ήδη εδώ».

Αναλυτικά η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη: «Σήμερα εγκαινιάζεται ένα πολυεπίπεδα σημαντικό επενδυτικό έργο. Σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας και καταδεικνύει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησής μας, να ενισχύουμε και να στηρίζουμε έμπρακτα τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.

Είναι έργο-εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος, που είναι ήδη εδώ: Το μεγαλύτερο Παράκτιο Πάρκο της Ευρώπης, τόπος πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, τουρισμού και ιστορίας, πρωτοπορίας στην αρχιτεκτονική και την τεχνολογική εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα φιλικό στο περιβάλλον.

Η ανάπλαση του Ελληνικού, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης είναι μηχανισμός οικονομικής προκοπής. Θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα φέρει σημαντικότατα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό -χωρίς ο φορολογούμενος να έχει επιβαρυνθεί με ένα ευρώ, θα βάλει την Ελλάδα σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη.

Με σχέδιο που εξασφαλίζει τα νυν δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας, χαράζοντας παράλληλα τις λεωφόρους του μέλλοντος της χώρας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας