Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομία«Άνοιξε» λίγο τη διακύμανση η αγορά αλλά παραμένει στα ίδια επίπεδα, ενόψει...

«Άνοιξε» λίγο τη διακύμανση η αγορά αλλά παραμένει στα ίδια επίπεδα, ενόψει διάθεσης μετοχών της Πειραιώς

«Άνοιξε» τη διακύμανση η αγορά σε εύρος μεγαλύτερο από 1% του Γενικού Δείκτη ή σε 1,39% του δείκτη FTSE (για την ακρίβεια 46 μονάδες), δοκιμάζοντας κάτω από τις 1.400 μονάδες στο πρώτο μισό της συνεδρίασης

«Άνοιξε» τη διακύμανση η αγορά σε εύρος μεγαλύτερο από 1% του Γενικού Δείκτη ή σε 1,39% του δείκτη FTSE (για την ακρίβεια 46 μονάδες), δοκιμάζοντας κάτω από τις 1.400 μονάδες στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, όταν γράφτηκαν κάποιες τιμές λίγο πιο χαμηλά κι ενδεχομένως κάποιοι να δικαίωσαν τους αγοραστές που είχαν στηθεί χαμηλότερα και πήραν το rebound.

Άλλωστε η αγορά είναι πια στη ζώνη του Τ+2 και τα χρονικά περιθώρια έχουν μικρύνει με το placement μετοχών της Πειραιώς να είναι προ της αφετηρίας και το ενδιαφέρον εκδηλωμένο, όπως φάνηκε και χθες από την αξία συναλλαγών στη μετοχή της Τράπεζας που ήταν η μεγαλύτερη στην αγορά, αν κι έχει επίσης περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με τις συνεδριάσεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Μέχρι και πρόσφατα δηλαδή, όταν ξένοι και Έλληνες έσπευδαν να τοποθετηθούν ακόμα και σε τιμές άνω των 3,80 – 3,90 ευρώ, πραγματοποιώντας όγκους συναλλαγών επί μέρες άνω των 5-6 εκατ. τεμαχίων. Χθες η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποίησε όγκο συναλλαγών 3,78 εκατ. τεμαχίων.

Διαβάστε περισσότερα για το χρηματιστήριο στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας