Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομία«Ο ασθενής της Ευρώπης θεραπεύτηκε» - Ύμνοι του CNN για την Ελλάδα...

«Ο ασθενής της Ευρώπης θεραπεύτηκε» – Ύμνοι του CNN για την Ελλάδα και τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Ως τον ασθενή της Ευρώπης που θεραπεύτηκε και πλέον αποτελεί χώρα πρότυπο χαρακτηρίζει την Ελλάδα το CNN και συγκεκριμένα ο εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων του, Fareed Zakaria.

Έλληνες έβαλαν μυαλό, απέρριψαν τον λαϊκισμό και υιοθέτησαν λογικές οικονομικές πολιτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του και αποθέωση τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αλλαγές που έχει πετύχει, κυρίως για το έργο του στην οικονομία.

«Η Ελλάδα που αναζητούσε πακέτα διάσωσης από μια εξοργισμένη ΕΕ, σήμερα έχει μια οικονομία που αναπτύσσεται ταχύτερα από την Ένωση για αρκετά συναπτά έτη και θα το επαναλάβει και το 2024».

«Το έθνος που κάποτε ήταν ο “ασθενής” της Ευρώπης, θεραπεύτηκε. Η χώρα που κάποτε απειλούσε να βουλιάξει το ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει γίνει τώρα το πρότυπο της επιτυχίας του». Οπως είπε ο δημοσιογράφος Fareed Zakaria ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μείωσε τους φόρους, εργάστηκε για τον εξορθολογισμό των κρατικών υπηρεσιών και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά. Αυτό βοήθησε τη χώρα να επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη και να αποπληρώσει δισεκατομμύρια χρέους νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» και πρόσθεσε: «οι ψηφοφόροι τον αντάμειψαν αδρά, επανεκλέγοντάς τον πέρυσι με συντριπτική πλειοψηφία».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το ν/σ για την ισότητα των φύλων που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και υπερψηφίστηκε.

«Τον περασμένο μήνα η Ελλάδα νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν η Ελλάδα απλώς να πλησιάζει τη Δύση, αλλά στο ανατολικό μισό της Ευρώπης, καθιστά τη χώρα ηγέτιδα. Κάνει επίσης την Ελλάδα το πρώτο ορθόδοξο χριστιανικό έθνος που κάνει αυτό το προοδευτικό βήμα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας