Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΝέα μέτρα για φθηνότερο ρεύμα για τους αγρότες

Νέα μέτρα για φθηνότερο ρεύμα για τους αγρότες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εστίασε στις δράσεις της κυβέρνησης ως προς την «ανακούφιση» των αγροτών, τονίζοντας πως οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρουν στους κατόχους αγροτικών τιμολογίων ρεύματος ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος με «πράσινη» ενέργεια,

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εστίασε στις δράσεις της κυβέρνησης ως προς την «ανακούφιση» των αγροτών, τονίζοντας πως οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρουν στους κατόχους αγροτικών τιμολογίων ρεύματος ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος με «πράσινη» ενέργεια, που θα προέρχεται από την παραγωγή νέων φωτοβολταϊκών σταθμών που θα κατασκευαστούν.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως κατατέθηκε τροπολογία από τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τα αγροτικά τιμολόγια και τις μακρόπνοες συμβάσεις που θα μπορούν να υπογράφουν οι αγρότες για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, με ιδιαίτερα ευνοϊκό τιμολόγιο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι συνεχίζεται η πρώτη αρωγή προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής και είπε ότι έχει φτάσει στο σύνολό της μέχρι τώρα τα 57,3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε 986 περιπτώσεις επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων η πρώτη αρωγή συνολικού ύψους 2,7 εκ. ευρώ, που είχε χορηγηθεί συμψηφίστηκε με το ποσό που αναλογούσε στο ποσό της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας