Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΜεγάλη διόρθωση 2% στο ΧΑ σε φόντο διεθνούς πτώσης και απουσίας καταλύτη

Μεγάλη διόρθωση 2% στο ΧΑ σε φόντο διεθνούς πτώσης και απουσίας καταλύτη

Μεγάλη διόρθωση έφερε η πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου στο ΧΑ με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2% και να χάνει το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων,

Μεγάλη διόρθωση έφερε η πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου στο ΧΑ με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2% και να χάνει το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων, με τις περισσότερες μετοχές να υποχωρούν καθώς μόνον μία ανοδική μετοχή έκλεισε θετικά για κάθε τέσσερις με πέντε που υποχώρησαν.

Η αγορά ουσιαστικά ήταν από την αρχή καθοδική, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές οι οποίες προσπάθησαν αρχικά να μπερδέψουν ενώ ήταν σεταρισμένες για διόρθωση, όπως άλλωστε και η Wall Street με το δείκτη Dow Jones να ξεκινά με πτώση 400 μονάδων, ερχόμενος μάλιστα από πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αλλά η συνεδρίαση ήταν για όλους πτωτική με εξαίρεση τις ασιατικές αγορές.

Στο ΧΑ βάρυνε η έλλειψη ειδήσεων που θα ανανέωναν την αγοραστική διάθεση και το χαμένο τέμπο σε συνδυασμό με τα καλά κέρδη της αγοράς που ήδη κατοχυρώνονται αρκετές ημέρες. Η πτώση των επιτοκίων αργεί ακόμα, ενώ οι αποτιμήσεις ειδικά στο εξωτερικό έχουν αυξηθεί ενδιάμεσα, χωρίς να έχει ξεκινήσει ο κύκλος αποκλιμάκωσης του χρηματοοικονομικού κόστους.

Διαβάστε περισσότερα για το χρηματιστήριο σήμερα στο businessvoice.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας