Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΑΑΔΕ: Σε εφαρμογή τα «τέλη με το μήνα» στο myCAR για την...

ΑΑΔΕ: Σε εφαρμογή τα «τέλη με το μήνα» στο myCAR για την άρση ακινησίας οχημάτων

Η ΑΑΔΕ δίνει διευκρινίσεις στους οδηγούς για τη συγκεκριμένη εφαρμογή

Tη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας του οχήματός τους έχουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, πληρώνοντας τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, στην ψηφιακή πύλη myAADE και ακολουθώντας τη σειρά: Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Οχήματα > myCAR, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν τη μηνιαία αναλογία (1/12) των ετησίων τελών κυκλοφορίας, για όσους μήνες επιλέξουν να θέσουν το όχημά τους σε κυκλοφορία. Με την πληρωμή, παύει η ακινησία του οχήματος.

Από την ΑΑΔΕ διευκρινίζεται για το συγκεκριμένο θέμα, ότι:

• ελάχιστο διάστημα άρσης ακινησίας λογίζεται ολόκληρος ο μήνας. Επομένως, ακόμη και στις περιπτώσεις που η άρση αφορά διάστημα μικρότερο του μηνός, καταβάλλεται ποσό ίσο με το 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
• όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους πρέπει να υποβάλλουν αίτημα άρσης ακινησίας στην αρμόδια ΔΟΥ για να τις παραλάβουν
• όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί τα τέλη, το όχημα πρέπει να τεθεί ξανά σε ακινησία. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, μειωμένο κατά το διπλάσιο των αναλογικών τελών που έχουν ήδη καταβληθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας