Μητσοτάκης – Λονδίνο: Ψήφος εμπιστοσύνης από το City στον Έλληνα πρωθυπουργό

Πολύ «θερμής» υποδοχής έτυχε στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός από τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, γεγονός που εκλαμβάνεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι καλοί γνώστες του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι επισημαίνουν με έμφαση ότι το City του Λονδίνου παραμένει ένας από τους σημαντικότερους «παίχτες» στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα.

Στην συγκεκριμένη περιοχή του Λονδίνου, όπου επικρατεί ακόμη και σήμερα ημιαυτόνομο καθεστώς, εδρεύουν όλες οι πανίσχυρες, παγκοσμίου βεληνεκούς τράπεζες και επιχειρήσεις.

Επομένως, είναι ευνόητο, ότι δεν μπορεί ο καθένας να επισκέπτεται την πόλη και πολύ περισσότερο να τυγχάνει ευρείας αποδοχής, από μεγαλοεπιχειρηματίες που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, το γεγονός πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο κατόρθωσε να συναντήσει και να συγκεντρώσει σε ομιλίες του δεκάδες επιχειρηματίες παγκοσμίου βεληνεκούς, μόνο ως πολύ μεγάλη επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί.

Και το υπογραμμίζουν αυτό, διότι, όπως λένε χαρακτηριστικά, οι επιχειρηματίες που κατοικοεδρεύουν στο City του Λονδίνου, δεν «ξοδεύουν» χωρίς λόγο και αιτία τον πολύτιμο χρόνο τους σε ανούσιες εθιμοτυπικές συναντήσεις και δεν παραβρίσκονται σε συγκεντρώσεις εάν δεν έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα όσα θα διαδραματισθούν σε αυτές.

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελλάδα, έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον σε εταιρείες «κολοσσούς», οι οποίες βλέπουν θετικές προοπτικές στην χώρα μας και σκέπτονται πολύ σοβαρά να επενδύσουν «σεβαστά» ποσά σε διάφορους τομείς.

Μην ξεχνάμε, ότι η Ελλάδα, έχει βγει από την μιζέρια της οικονομικής κρίσης και πλέον ατενίζει το μέλλον ως ανερχόμενη ενεργειακή δύναμη, που θα βοηθήσει καθοριστικά στην απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Επίσης, στην Ελλάδα έχουν μπει τα θεμέλια σε έργα πολλών δισ. ευρώ, όπως η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη που πραγματοποιείται στο Ελληνικό, ενώ η χώρα μας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επομένως, όλα συντελούν ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης για επιχειρήσεις κολοσσούς, που θέλουν να επενδύσουν πολλά δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνουν οικονομικοί παράγοντες, οι παρουσία δεκάδων – αν όχι εκατοντάδων – μεγαλοεπιχειρηματιών στις συζητήσεις και τις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο, σηματοδοτεί αυτόματα ψήφο εμπιστοσύνης στον Έλληνα πρωθυπουργό από τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες βλέπουν στο πρόσωπό του «σταθερότητα και ανάπτυξη».

«Βλέπουν ότι η Ελλάδα αναμένεται να πορευτεί ακόμη τέσσερα χρόνια με μια σταθερή κυβέρνηση, που κινείται έξυπνα και δυναμικά στον επιχειρηματικό τομέα, γεγονός που μόνο οφέλη για όλους μπορεί να αποφέρει», τόνισε χαρακτηριστικά παράγοντας της ελληνικής αγοράς μιλώντας στο GOV NEWS.

Να σημειωθεί, όπως επισημαίνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο είχε σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά και στην κάθε της λεπτομέρεια από τον πρωθυπουργό και τους πολύ στενούς του συνεργάτες και αυτό φάνηκε από την επιτυχία που σημείωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More