Σταθερά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων

Οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούν ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι πιθανόν να υποχωρήσει η οικονομική δραστηριότητα.

Συγκρατημένο εμφανίζεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ομόλογα της ευρωζώνης μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών στοιχείων αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο. Η αύξηση του ΑΕΠ έφθασε το 0,7% (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο) και το 4% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών. Υπενθυμίζεται ότι το α’ τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,5% στην ευρωζώνη, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4%.

Οι τιμές των ομολόγων κινήθηκαν σήμερα σταθεροποιητικά, καθώς οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούν ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι πιθανόν να υποχωρήσει η οικονομική δραστηριότητα. Οι ενεργειακές απειλές του Κρεμλίνου, η παρατεταμένη προσφορά και η αύξηση των τιμών καταναλωτή μειώνουν τη ζήτηση και την παραγωγή. Επιπροσθέτως οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού προκαλούν σοβαρή ανησυχία καθώς τον Ιούλιο εκτοξεύτηκε στο 8,9% (από 8,6% τον προηγούμενο μήνα) δημιουργώντας έτσι στην ΕΚΤ αυξημένη πίεση για ακόμη μία «γενναία» αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 137 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 63 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,05%, από 3,01% χθες, έναντι 0,88% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,17%, από 2,18% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,0154 δολ. από το επίπεδο των 1,0156 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0122 δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More