Ψηφιακός μετασχηματισμός ιατρείων με χρηματοδότηση της ΕΕ

Οι ιατρικές υπηρεσίες, ως επιλέξιμοι Κ.Α.Δ., είναι δικαιούχες στο πρόγραμμα I (Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ) και στο πρόγραμμα III (Ψηφιακές Συναλλαγές).

Ιατροί και οι ιατρικές εταιρείες -μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών– εντάχθηκαν στη δράση του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η οποία, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα οι ιατρικές υπηρεσίες, ως επιλέξιμοι Κ.Α.Δ., είναι δικαιούχες στο πρόγραμμα I (Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ) και στο πρόγραμμα III (Ψηφιακές Συναλλαγές). Τα οποία, αφορούν στην χρηματοδότηση για την αξιοποίηση και την ενίσχυση νέων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην απόκτηση νέων ψηφιακών εργαλείων για την υποστήριξη ψηφιακών συναλλαγών σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα στην δράση μπορούν να ενταχθούν ιατροί και ιατρικές εταιρείες ανεξαρτήτου νομικής μορφής, με ημερομηνία έναρξης και ίδρυσης/σύστασης πριν την 1/1/2022 που είναι ενεργές ως επιχειρήσεις κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος εντάσσονται σε διακριτές κατηγορίες με κριτήριο την απασχόληση (εξαρτημένη εργασία), με ενίσχυση που αρχίζει από τα 900 ευρώ και κλιμακωτά φτάνει στα 18.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για την χρηματοδότηση είναι η Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την ψηφιακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού κλάδου εν μέσω πανδημίας και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τις πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για ένταξη των ιατρείων και σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης πάγιου εξοπλισμού, λειτουργικών εξόδων κ.λ.π. τόσο για νέες όσο και για υφιστάμενες επιχειρήσεις».

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More