Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 0,21%, κέρδη 3,02% για τις τράπεζες

Ο τραπεζικός δείκτης, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τις τράπεζες για το πρώτο εξάμηνο, έκλεισε με κέρδη 3,02%.

Με μικρή υποχώρηση 0,21% έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την εβδομάδα που τελειώνει, καθώς η ισχυρή πτώση της Παρασκευής «ψαλίδισε» τα κέρδη που κατέγραφαν στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει την εβδομάδα με κέρδη 3,02%, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων των τραπεζών, για το πρώτο εξάμηνο.

Την ίδια ώρα μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι όπως η Morgan Stanley, UBS, BofA, BlackRock, η Goldman Sachs: και Nomura προειδοποιούν ότι η τελευταία ανάκαμψη των μετοχών στις διεθνείς αγορές μπορεί να είναι «παγίδα» για όσους εισέρχονται στις αγορές, τονίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το τέλος της bear market.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 849,23 μονάδες, έναντι 851,05 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,21%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 4,94%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 0,23%, ενώ από τις αρχές του 2022 καταγράφει πτώση 4,81%. Ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 0,43%, και από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 8,23%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 3,02%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 6,62%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας διαμορφώθηκε στα 305,241 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 61,048 εκατ. ευρώ, από 41,148 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή μειώθηκε κατά 0,276 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 61,669 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη κατά 4,423 δισ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More