Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΟικονομία86η ΔΕΘ: Ημερίδα Υπερταμείου για τη στρατηγική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

86η ΔΕΘ: Ημερίδα Υπερταμείου για τη στρατηγική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Ημερίδα στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ διοργανώνει -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- το Υπερταμείο, με στόχο την ανάδειξη αφενός της στρατηγικής του για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αφετέρου της συμβολής του στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μέσα από τους τομείς του Real Estate, των Υποδομών και των Logistics.

Πιο συγκεκριμένα, η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO. Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ θα υπάρχει και μετάδοση μέσω live streaming.

Τίτλος της ημερίδας, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπερταμείου και των θυγατρικών του, όπως και στελέχη της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας, είναι: «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα: η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics».

Το πολυδιάστατο αυτό θέμα θα προσεγγισθεί υπό το πρίσμα της ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής του Υπερταμείου, η οποία έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022 – 2024.

Το σχέδιο περιγράφει τους στόχους και τις πρωτοβουλίες μέσα από τα οποία το Υπερταμείο, το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο της χώρας, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των εταιρειών του, ενισχύει τις δράσεις αξιοποίησης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων στους τομείς του Real Estate, των Υποδομών και των Logistics.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν η δυναμική του Real Estate της χώρας και οι στρατηγικές αξιοποίησής του, τα ζωτικής σημασίας έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Στον τομέα των Logistics, θα συζητηθεί η συνολικότερη στρατηγική που σχετίζεται με τη διάθεση ακινήτων για την κατασκευή εμπορευματικών σταθμών και η ζήτηση της αγοράς για αντίστοιχους χώρους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό των Υποδομών μέσα από τη στοχευμένη αξιοποίηση και την προσέλκυση κεφαλαίων, όπως και η αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση -την οποία θα προλογίσει ο CEO της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης– θα συμμετάσχουν: Από τη διοίκηση του Υπερταμείου, ο CEO και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, και ο αναπληρωτής CEO Στέφανος Γιουρέλης.

Από το ΤΑΙΠΕΔ, ο προέδρος του Δ.Σ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο CEO Δημήτρης Πολίτης, και η Νάγια Κόλλια, Chief Investment Officer του PPF. Από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, ο CEO Περικλής Νικολάου, από την ΕΤΑΔ, ο CEO Στέφανος Βλαστός, από τον ΟΚΑΑ, ο CEO Απόστολος Αποστολάκος, και από την ΚΑΘ, ο CEO Αντώνης Μπούρης. Από την ΣΤΑΣΥ, ο CEO Αθανάσιος Κοτταράς, και από την ΟΣΥ, ο CEO Στέφανος Αγιάσογλου, ο CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., Θάνος Ψαθάς και ο CEO των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Επίσης θα συμμετάσχουν, ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ο διευθύνων σύμβουλος της PRODEA Investments, Aριστοτέλης Καρυτινός, o πρόεδρος της FDL Group, Βασίλης Καρακουλάκης, ο Γιάννης Ορφανός, διευθύνων εταίρος της Arbitrage Real Estate, ο διευθύνων σύμβουλος της Prosperty, Αντώνης Μαρκόπουλος, εκπρόσωπος από την EY, και, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας.

Να θυμίσουμε ότι στην αντίστοιχη περσινή ημερίδα του Υπερταμείου στην 85η ΔΕΘ, η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στον ρόλο των δημόσιων επιχειρήσεων ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η συστηματική παρουσία του Υπερταμείου στον σημαντικότερο εκθεσιακό θεσμό της χώρας αποτελεί μέρος της στρατηγικής του για την ανάδειξη του ρόλου του τόσο στα ενδιαφερόμενα μέρη, όσο και στην κοινωνία συνολικότερα.

ATZENTA ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΘ 2022 _86η ΔΕΘ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας