Σε «κρίση» η αγορά smartphone εξαιτίας του πληθωρισμού

Σύμφωνα με νέα έρευνα της International Data Corporation οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αναμένεται να μειωθούν κατά 6,5% φέτος.

«Φρένο» στις πωλήσεις smartphone φαίνεται πως βάζει ο πληθωρισμός και αδύναμη ζήτηση σε όλον τον κόσμο, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα της International Data Corporation (IDC), οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αναμένεται να μειωθούν κατά 6,5% φέτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IDC, «η πτώση οφείλεται στον πληθωρισμό που σπάει ρεκόρ, τις γεωπολιτικές εντάσεις και άλλες μακροοικονομικές προκλήσεις που έχουν περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση των καταναλωτών».

Οι αποστολές smartphone στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αναμένεται να μειωθούν κατά 17,4% το 2022. Συγχρόνως, εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 4,5% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με εξαίρεση την Ιαπωνία και της Κίνα. Η μεγαλύτερη πτώση κατά 12,5% αναμένεται να έρθει από την Κίνα.

Η τελευταία εκτίμηση για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone ανέρχεται σε 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες για το 2022. Ωστόσο, η International Data Corporation αναμένει ότι η αγορά smartphone θα ανακάμψει το 2023 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,2%.

«Οι περιορισμοί προσφοράς που μειώνονται στην αγορά από πέρυσι έχουν χαλαρώσει και ο κλάδος έχει στραφεί σε μια αγορά περιορισμένης ζήτησης», δήλωσε στη δήλωση η διευθύντρια έρευνας της International Data Corporation, Nabila Popal. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι αναδιπλούμενες συσκευές, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην αγορά smartphone, αναμένεται να καταγράψουν ρυθμό αύξησης κατά 70% ετησίως και θα φτάσουν φέτος σε 13,5 εκατομμύρια μονάδες.

Οι παγκόσμιες αποστολές συσκευών 5G εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 54% όλων των αποστολών, ενώ το 5G προβλέπεται να φτάσει σε μερίδιο όγκου 79% το 2026.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More