Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΧατζηδάκης: «Έρχονται» αυξήσεις στις συντάξεις

Χατζηδάκης: «Έρχονται» αυξήσεις στις συντάξεις

Στις αυξήσεις που θα δει από τη νέα χρονιά η πλειοψηφία των συνταξιούχων αναφέρθηκε σήμερα (3/9) ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως επισήμανε -στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- μετά από 12 χρόνια «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις από 1-1-2023. Το ποσοστό της αύξησης θα καθορίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου, με αυτά τα δύο προστίθενται και διαιρούνται διά δύο.

«Το συμπέρασμα, κατόπιν αυτού, είναι ότι καθώς και το ένα μέγεθος και το άλλο θα είναι σημαντικά και οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σημαντικές» είπε. Προσθέτοντας πως η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει σημαντικές αυξήσεις. Ενώ, για ένα μέρος των συνταξιούχων, οι αυξήσεις θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.

Όσοι συμπληρώνουν τριάντα χρόνια εργασίας θα εντάσσονται στην αυτόματη αύξηση συντάξεων. Η οποία, όπως -μεταξύ άλλων- ανέφερε ο υπουργός, είναι «η λεγόμενη τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Είναι διόρθωση αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου».

Μια επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Από αυτή, είπε ο κ. Χατζηδάκης, θα ωφεληθούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Ο υπουργός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της χορήγησης έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, ανέφερε «ότι πρέπει να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ποιος ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Πως θα εξελιχθεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Τέλος, ο Κ. Χατζηδάκης, είπε πως η κυβέρνηση δεν χαρίζει σε κανέναν στην αντιπολίτευση το μονοπώλιο της ευαισθησίας για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας