Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΠώς να γίνετε «Επιχειρηματικοί Άγγελοι»

Πώς να γίνετε «Επιχειρηματικοί Άγγελοι»

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – the American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τους «Επιχειρηματικούς Αγγέλους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00-19:30 στη Θεσσαλονίκη, στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT (Σεβενίδη 17, Πυλαία) και θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό.

Επιχειρηματικοί Άγγελοι ονομάζονται οι ιδιώτες ή οι ομάδες επενδυτών που ενισχύουν με δικά τους κεφάλαια επιχειρήσεις, συνήθως νεοφυείς (startups), που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα.

Η εκδήλωση θα ενημερώσει για την έννοια και τις διαδικασίες του Angel Investing, με σκοπό να ευνοήσει μια ανοιχτή συζήτηση για τη θέση και τις προοπτικές των Επιχειρηματικών Αγγέλων στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Σε μια εποχή που οι αποδόσεις κεφαλαίων που προσφέρει το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα είναι μηδαμινές, οι επενδύσεις σε πολλά υποσχόμενες, δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις, είναι μια ελκυστική προοπτική.

Στελέχη των τριών διοργανωτών και του Genesis Ventures, ενός νέου επενδυτικού κεφαλαίου που συν-επενδύει με επενδυτές αγγέλους, θα προσφέρουν μια επισκόπηση της διαδικασίας του Angel Investing και θα μοιραστούν ιδέες για το πώς μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τις επενδυτικές ευκαιρίες σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας και να εισαχθεί στην κοινότητα των Business Angels. Θα καλύψουν το γιατί, ποιος και πώς γίνεται κάποιος Business Angel και θα μοιραστούν ιστορίες επιτυχίας και διδάγματα από τη διεθνή και ελληνική επενδυτική τους εμπειρία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα συζητηθούν:

• Ιστορίες επιτυχίας – Εισαγωγή στο Angel Investing
• Ποιες είναι να βασικές κατηγορίες επιχειρηματικών αγγέλων
• Σε τι επενδύουν οι επιχειρηματικοί άγγελοι (αναφορά στον κύκλο ζωής των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας)
• Γιατί να γίνει κάποιος επιχειρηματικός άγγελος (returns, connection, fun, mentoring κλπ.)
• Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε στο Angel Investing – (συνήθεις παγίδες, διαχείριση κινδύνου κλπ.)
• Γιατί τώρα και γιατί στην Ελλάδα (ελληνικό οικοσύστημα, φορολογικά κίνητρα)
• Πώς να ξεκινήσετε – Πώς μπορεί κανείς να μπει στο Angel Investing στην Ελλάδα

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας