Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΤο πρώτο STARTUPPER MAG του 2024 κυκλοφορεί αύριο με τα Παραπολιτικά!

Το πρώτο STARTUPPER MAG του 2024 κυκλοφορεί αύριο με τα Παραπολιτικά!

Στo εξώφυλλο του STARTUPPER MAG #45 φιγουράρει ο Νίκος Σπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της i-Spirit, της εταιρείας που καινοτομεί στο χώρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και του FinTech

Το πρώτο STARTUPPER MAG του 2024 είναι γεγονός! Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, μη χάσετε αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά το περιοδικό της Καινοτομίας και της Νέας Οικονομίας, το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό έντυπο, το οποίο κυκλοφορεί με στόχο να καταγράψει την επικαιρότητα και τη θεματολογία της ελληνικής Startup σκηνής, καθώς και όλες τις εξελίξεις στον κόσμο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

Συνέντευξη: Νίκος Σπυρόπουλος, i-spirit: Η τεχνολογική εταιρεία που καινοτομεί στο χώρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και του FinTech

Η ιστορία της i-spirit είναι μια κλασική στον χώρο των Startups, ξεκίνησε από ένα «γκαράζ» όπου η αρχική μικρή, αλλά έμπειρη ομάδα στο επιχειρησιακό λογισμικό, ξεκίνησε να γράφει κώδικα αλλά και τη βάση της εξελιγμένης υπηρεσίας που βλέπουμε σήμερα να προσφέρει στην αγορά της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

Το STARTUPPER MAG μίλησε με τον Νίκο Σπυρόπουλο, Γενικό Διευθυντή της i-Spirit, για την εταιρεία αλλά και τις καινοτόμες και ανταγωνιστικές λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης που προσφέρει στις επιχειρήσεις.

Ένας χρόνος ChatGPT ΑΙ, ένας χρόνος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας

Για την ακρίβεια ο Νοέμβριος του 2022 δεν άλλαξε μόνο τα δεδομένα στον κόσμο της τεχνολογίας ή των επιχειρήσεων αλλά όπως όλα δείχνουν είναι μια ημερομηνία η οποία θα σηματοδοτήσει ένα σημείο μετεξέλιξης του ανθρώπινου είδους! Με την εξέλιξη σε τομείς όπως η ιατρική, η ρομποτική, οι επιστήμες υλικών, η ενέργεια, ακόμα και στη φιλοσοφία και την ηθική, να είναι εκθετική ενώ άλλες έγκυρες φωνές αναφέρουν ότι όση εξέλιξη είδε ο άνθρωπος τα τελευταία 50.000 χρόνια, τόση θα συμβεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Drones: Ένα πολύτιμος σύμμαχος στην υπηρεσία του πολίτη και του κράτους

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εξελιχθεί ραγδαία, με τα drones να έχουν μπει στη ζωή μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αλήθεια, έχετε φανταστεί ποτέ πόσο πιο εύκολη θα ήταν η καθημερινότητα, εάν το δέμα που μόλις παραγγείλατε έφτασε στην πόρτα σας μόλις λίγα λεπτά αργότερα; Ε, χάρη στα drones θα δούμε αυτό το σενάριο να γίνεται σύντομα πραγματικότητα. Όπως καταλαβαίνουμε, έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια αγορά, η οποία άγγιξε τα 20 δισ. δολάρια το 2022, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί κατά περίπου 14% μέχρι το 2028.

Το STARTUPPER MAG μίλησε με τους πιο καινοτόμους «παίκτες» του εγχώριου οικοσυστήματος, οι οποίοι μας εξήγησαν τους λόγους που τα drones μπορούν να γίνουν ένας χρήσιμος σύμμαχος για τον πολίτη και το κράτος.

Ψηφιακό Ευρώ: έρχεται να ταράξει τα νερά του ψηφιακού χρήματος

Το Ψηφιακό Ευρώ είναι μια αυτόνομη ψηφιακή μορφή μετρητών που θα εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα και θα είναι διαθέσιμη σε όλους στη ζώνη του ευρώ. Το ψηφιακό ευρώ θα δημιουργήσει ανταγωνισμό στην αγορά πληρωμών, η οποία επί του παρόντος κυριαρχείται από εταιρείες πιστωτικών καρτών των ΗΠΑ αλλά και ιδιωτικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Βρίσκεται ήδη σε φάση πιλοτικής ανάπτυξης και αναμένεται να το δούμε στα ψηφιακά πορτοφόλια μας το 2026.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας