Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΝέα υψηλά δεκαετίας με τα βιομηχανικά blue chips και εξαιρετική αξιολόγηση από...

Νέα υψηλά δεκαετίας με τα βιομηχανικά blue chips και εξαιρετική αξιολόγηση από το ΔΝΤ

Την καλύτερη συνεδρίαση από την περασμένη Πέμπτη είχε η αγορά, παρά τη μικρή άνοδο του Γενικού Δείκτη, ο οποίος όμως έγραψε νέο υψηλό δεκαετίας στηριζόμενος σε blue chips της ελληνικής βιομηχανίας.

Την καλύτερη συνεδρίαση από την περασμένη Πέμπτη είχε η αγορά, παρά τη μικρή άνοδο του Γενικού Δείκτη, ο οποίος όμως έγραψε νέο υψηλό δεκαετίας στηριζόμενος σε blue chips της ελληνικής βιομηχανίας και σημαντικές εταιρίες πλην των τραπεζών, οι οποίες πάντως είχαν καλή εικόνα γενικά και με τη μικρή διακύμανση των τιμών τους, διευκόλυναν εισροές κεφαλαίων.

Αλλά οι πρωταγωνιστές ήταν οι μεγάλης εταιρίες της ελληνικής βιομηχανίας. Η ΔΕΗ και οι Mytilineos, Motor Oil και TITAN που σημείωσαν νέα ιστορικά, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και CENERGY και επίσης ο ΟΠΑΠ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το JUMBO και ο ΟΤΕ.

Η άνοδος διαχύθηκε στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση καθώς οι ιδιώτες επενδυτές πήραν θετικό σήμα και από τις αγορές στην Ευρώπη, οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν ανοδικά, με πολύ καλή αναλογία και 73 τίτλους θετικούς έναντι 38 οι οποίοι υποχώρησαν.

Διαβάστε περισσότερα στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας