Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΗ LG παρουσίασε τις νέες λύσεις HVAC στην AHR EXPO 2024

Η LG παρουσίασε τις νέες λύσεις HVAC στην AHR EXPO 2024

 Η LG Electronics (LG) παρουσίασε τις νέες λύσεις θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) στην έκθεση AHR Expo 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου

Οι ενεργειακά αποδοτικές σειρές οικιακών και επαγγελματικών συστημάτων HVAC της LG που παρουσιάστηκαν στη φετινή διοργάνωση προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις και καταδεικνύουν τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας για περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Στο περίπτερο του τμήματος Air Solution, η LG παρουσίασε αρκετές από τις πρωτοποριακές HVAC λύσεις της. Σε αυτές περιλαμβάνονται η αντλία θερμότητας αέρα-νερού R32 και η αντλία θερμότητας Multi F, σχεδιασμένες για οικιακή χρήση, καθώς και τo νέo σύστημα μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου (VRF) Multi V™ i για επαγγελματική χρήση.

Οι επισκέπτες της Home Electrification Solutions Zone είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αντλία θερμότητας αέρα-νερού R32 της LG, η οποία χρησιμοποιεί το ψυκτικό μέσο R32, που έχει χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP). Ανταποκρινόμενο στα πιο σύγχρονα πρότυπα ψυκτικών μέσων1, το R32 συμβάλλει στη δυνατότητα της συσκευής να παρέχει αξιόπιστη απόδοση θέρμανσης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η ζώνη διέθετε επίσης το κομψό κλιματιστικό ARTCOOL™ Gallery. Το διακριτικό ARTCOOL Gallery, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη CES 2023, διαθέτει τον υπερσύγχρονο συμπιεστή DUAL Inverter Compressor™ της εταιρείας και έμμεση ροή 3 κατευθύνσεων.

Επιπλέον, η Home Electrification Zone ανέδειξε την τεχνογνωσία της LG στο σχεδιασμό εξειδικευμένων συστημάτων HVAC με τη χρήση ευέλικτων λύσεων, όπως η αντλία θερμότητας Multi F. Συμβατή με διάφορες εσωτερικές μονάδες και κατάλληλη για προσαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα κτιρίων, η Multi F εξασφαλίζει ένα άνετο εσωτερικό περιβάλλον, ακόμη και σε ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Η μονάδα Water heater Inverter για ζεστό νερό, που συνδυάζεται με τις αντλίες θερμότητας LG, αποτελεί μια ενεργειακά αποδοτική εναλλακτική λύση σε σχέση με έναν συμβατικό θερμοσίφωνα που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο.2 Μπορεί να θερμάνει έως και 300 λίτρα νερού κάθε φορά, εξασφαλίζοντας μεγάλη ποσότητα ζεστού νερού και σταθερή απόδοση. Το καινοτόμο σύστημα θέρμανσης νερού της LG συμβάλλει επίσης στην άνεση του χρήστη, προσφέροντας εύκολο απομακρυσμένο έλεγχο και πρακτικές ειδοποιήσεις συντήρησης μέσω της εφαρμογής ThinQ™.

Η αντλία θερμότητας πολλαπλών θέσεων της εταιρείας παρέχει στους ιδιοκτήτες ένα νέο επίπεδο ευελιξίας και άνεσης, ακόμη και σε περιοχές με ψυχρό κλίμα. Πρόκειται για μια λύση που προσφέρει βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας όλο το χρόνο, ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα, και μπορεί να διαμορφωθεί για κάθετη ανοδική, καθοδική ή οριζόντια εγκατάσταση (είτε αριστερά είτε δεξιά), εντασσόμενη άψογα στην υπάρχουσα διάταξη του σπιτιού.

Στην Commercial Zone, η LG παρουσίασε τη νέα της λύση Multi V™ i VRF, η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση σε επαγγελματικά κτίρια μεσαίου και υψηλού επιπέδου. Εξοπλισμένο με τον ιδιαίτερα εξελιγμένο κινητήρα AI της LG, το νέο Multi V i αναλύει τα δεδομένα λειτουργίας για να βελτιώσει την άνεση, να εξοικονομήσει ενέργεια και να παρέχει έξυπνες λειτουργίες διάγνωσης.

Δίπλα στο περίπτερο Air Solution, το περίπτερο Component Solutions ανέδειξε τη σταθερή δέσμευση της LG για βιωσιμότητα και ενεργειακή απόδοση. Μεταξύ των βασικών εξαρτημάτων που παρουσιάστηκαν εκεί ήταν οι νέοι οικιακοί συμπιεστές της εταιρείας με ψυκτικά μέσα χαμηλού GWP, οι οποίοι συμμορφώνονται ήδη με τους νέους κανονισμούς των ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση ψυκτικών μέσων.1 Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν επίσης οι συμπιεστές scroll της LG για την επαγγελματική αγορά και η τελευταία σειρά μοτέρ ανεμιστήρων HVAC της εταιρείας.

“Οι πρωτοποριακές μας λύσεις HVAC στην AHR Expo 2024 απέδειξαν ότι η LG διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια πορεία προς τον “εξηλεκτρισμό” και στην προτεραιότητα της βιωσιμότητας στο σχεδιασμό HVAC”, δήλωσε ο James Lee, επικεφαλής της μονάδας Air Solution της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. “Θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε ενεργειακά αποδοτικές και υψηλής ποιότητας λύσεις HVAC που θα εδραιώσουν περαιτέρω την ισχυρή μας θέση στην παγκόσμια αγορά κλιματισμού και θα υποστηρίξουν την παγκόσμια στρατηγική της LG ως παρόχου έξυπνων οικιακών λύσεων”.

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας έχει ψηφίσει νομοθεσία που θα απαγορεύει τη χρήση ψυκτικών μέσων με GWP πάνω από 750 από το έτος 2025.
Ο θερμαντήρας νερού με αντλία θερμότητας Inverter της LG που χρησιμοποιεί συμπιεστή DUAL Inverter θερμαίνει το νερό με απόδοση 3,93 Ομοιόμορφο Ενεργειακό Συντελεστή (UEF), ενώ ο συμβατικός ηλεκτρικός θερμαντήρας νερού επιτυγχάνει 0,93 UEF και ο συμβατικός θερμαντήρας αερίου επιτυγχάνει 0,70 UEF.

Σχετικά με την LG Electronics Business Solutions
Η LG Business Solutions είναι o αξιόπιστος συνεργάτης που προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για διαφορετικές βιομηχανίες παγκοσμίως. Με ένα χαρτοφυλάκιο μοναδικών λύσεων από κορυφαία προϊόντα ψηφιακής σήμανσης OLED και LED για τους επαγγελματίες έως λύσεις θέρμανσης και ψύξης, η LG είναι ένα brand με παγκόσμια αναγνώριση. Οι λύσεις πληροφορικής της LG περιλαμβάνουν οθόνες, lap-top, προβολείς, συσκευές cloud, ιατρικές οθόνες και ρομπότ, όλα σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα της εργασίας και να επιστρέφουν ισχυρή αξία στους πελάτες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LG.com/b2b.

Σχετικά με την LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ
Η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί την θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας