Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςNova: Αποεπένδυση ενόψει – Τα σενάρια

Nova: Αποεπένδυση ενόψει – Τα σενάρια

Αξιοποιώντας, σύμφωνα με την προ μερικών ημερών ανακοίνωση, «θετική συγκυρία της καλής πορείας των αγορών, η United Group ολοκλήρωσε κύκλο χρηματοδότησης ύψους 1,73 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα της ισχυρής λειτουργικής της απόδοσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στην συνεχή  αύξηση του EBITDA και των εσόδων του Ομίλου».

Μάλιστα… Και αναφέρεται πως «η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των υφιστάμενων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης με λήξη το 2026 και το 2029, των υφιστάμενων PIK ομολόγων εθελουσίας αποπληρωμής με λήξη το 2025 και το 2026 και του εκταμιευμένου υπολοίπου της ανακυκλούμενης πίστωσης, επεκτείνοντας έτσι την ωρίμαση των αναχρηματοδοτημένων  ομολόγων του 2026, μειώνοντας το επιτόκιο των αναχρηματοδοτημένων ομολόγων του 2029 και ενισχύοντας περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της UG».

Για ποια ενίσχυση όμως μιλούν από τη United Group, εταιρεία της BC Partners, στην κάποτε υπερχρεωμένη Nova όταν δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες στην πιάτσα περί αποεπένδυσης;

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΗΝ DIGITAL ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «GOVNEWS WEEKLY»

Ένα σενάριο που έμμεσα επιβεβαιώνει δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να «αγοράζει» με δανεισμό ένα μεγάλο τμήμα του τζίρου και των λειτουργικών κερδών του 2022 (έτος που εμφάνισε ζημία 227,03 εκατ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της JP Morgan) ώστε να εμφανίζεται ισχυρή. Δεν είναι όμως.

Τα εν λόγω σενάρια που αναπτύχθηκαν (και δημοσιεύτηκαν) τα τελευταία 24ωρα και επ’ ουδενί διαψεύδονται. Σενάρια που διαδέχθηκαν δημοσιεύματα περί αποχώρησης του Νίκου Σταθόπουλου. Και που δεν διαψεύδονται καθώς από τη Nova απαντούν πως «δεν σχολιάζουμε, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα, εικασίες της αγοράς». Προσοχή: δεν σχολιάζουν. Πουθενά η λέξη «διάψευση».

Σημειωτέον ότι οι επενδύσεις της Nova στις τηλεπικοινωνίες απασχολούν έντονα και το κυβερνητικό επιτελείο, χωρίς να έχουν υπάρξει ενδείξεις ακόμη για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει όσον αφορά στις (υποχρεωτικές) επενδύσεις της σε οπτικές ίνες (ειδικά στα αστικά κέντρα) ενώ η ΕΕΤΤ δεν έχει επιληφθεί μπροστά στο πλήθος των απογοητευμένων χρηστών.

Η υπό διαρκή προσπάθεια ενοποίησης Forthnet, Wind και Nova (που μόνο τυπικά έχει γίνει, όχι πρακτικά), τα προβλήματα της διαχείρισης των δανειακών υποχρεώσεων και των επενδυτικών απαιτήσεων στις οπτικές ίνες δημιούργησαν ένα πολύ δυσοίωνο επενδυτικό ορίζοντα για την BC Partners. Και η ελληνική επένδυση φορά πλέον μαύρο κοστούμι…

Κυκλοφόρησε το 7ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVNews Weekly»! Διαβάζεται… με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας