Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςBusiness Days: Ο επιτυχημένος θεσμός συμπληρώνει 10 χρόνια

Business Days: Ο επιτυχημένος θεσμός συμπληρώνει 10 χρόνια

Το 2022 αποτελεί έτος-ορόσημο για τον ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό των Business Days, καθώς συμπληρώνει μια 10ετία ενεργής συνεισφοράς έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας γόνιμης γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ των νέων και του επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί, όλα αυτά τα χρόνια, 240 Business Days από 88 διαφορετικές εταιρείες με τη συμμετοχή περισσότερων από 9.000 νέων ανθρώπων.

Μετά από δύο χρόνια υλοποίησης σε αμιγώς virtual περιβάλλον, λόγω της πανδημίας, τα Business Days επιστρέφουν φέτος σε hybrid μορφή, καθώς ορισμένα θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και τα υπόλοιπα διαδικτυακά.

Τα δια ζώσης Business Days είναι εκπαιδευτικές/ενημερωτικές συναντήσεις, φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημίων καθώς και νέων επαγγελματιών μέχρι 30 ετών, στις εγκαταστάσεις ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενώ τα ψηφιακά Business Days έχουν τη μορφή webinar.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αντικείμενο και την δραστηριότητα των εταιρειών μέσα από παρουσιάσεις που γίνονται από υψηλόβαθμα στελέχη, καθώς και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές από την πλευρά του εργοδότη σε θέματα όπως τα skills και τις γνώσεις που αναζητούν από τους υποψηφίους, που εστιάζουν στις συνεντεύξεις, κλπ, διευρύνοντας, έτσι, την οπτική των νεοεισερχόμενων στην αγορά σε θέματα employability.

Την πρωτοβουλία, φέτος, υποστηρίζουν 43 καταξιωμένες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ένα ποσοστό συμμετοχής με αύξηση-ρεκόρ, σε σχέση με τις 13 εταιρείες το 2013 που είχαν “αγκαλιάσει” τον θεσμό, όταν είχε πρωτοξεκινήσει, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας στην πρωτοβουλία.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν, φέτος, είναι: Agile Actors, Alpha Bank, ANSYS, ATOS, Avramar, Bayer, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Deloitte, DEMO, Dialectica, doValue, Ε.Ι. Παπαδόπουλος, ΕΛΠΕΝ, ERGO, Eurobank, Eurolife FFH, EY, Generali, Info Quest Technologies, IQVIA, Imerys, Grant Thornton, Kaizen Gaming, KPMG, Latsco Shipping, McKinsey & Company, Nespresso, NOKIA, Oracle, OTE Όμιλος Εταιρειών, Παπαστράτος, PeopleCert, PepsiCo, Pharmathen, PwC, SABO, Skytalys, Teleperformance, Unilever, Uni Systems, Upstream, V+O Greece, Vodafone.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Business Days μεταξύ του διαστήματος από 17 έως 24 Οκτωβρίου μέσω της Online Πλατφόρμας του θεσμού.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά φοιτητές και αποφοίτους από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που σχετίζονται με θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις: πολυτεχνεία, οικονομικές σχολές, σχολές marketing & επικοινωνίας. πληροφορικής, επιστημών της υγείας, στατιστικής, μαθηματικών, κτλ.

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες είναι πολλαπλά και σημαντικά, καθώς πέρα από τις γνώσεις που αποκτούν σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, εκ των έσω, μπορούν να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις, καθώς και να δικτυωθούν με τα στελέχη-εισηγητές.

Επιπλέον, ενημερώνονται απευθείας από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για πιθανές ανοικτές θέσεις εργασίας ή πρακτικής, αποκτώντας, έτσι, μια επιπλέον ευκαιρία στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όσον αφορά τις εταιρείες, μέσα από τη διαδικασία αυτή μπορούν να εντοπίσουν ταλαντούχους νέους για να στελεχώσουν τα τμήματα τους, ενισχύοντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες τους στον άξονα employer brand.

Η πρωτοβουλία των Business Days αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Φορέας του θεσμού είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα το οποίο έχει συσταθεί από τον π. καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, Ιορδάνη Λαδόπουλο.

Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Η V+O Communication αποτελεί, σταθερά, τον Σύμβουλο Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας