Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςMytilineos: Τροφοδοτεί με επιπλέον 171MW το δίκτυο της Λιβύης

Mytilineos: Τροφοδοτεί με επιπλέον 171MW το δίκτυο της Λιβύης

Mytilineos:Την πρώτη ενεργοποίηση και θέση σε λειτουργία του 2ου αεριοστροβίλου στο έργο παραγωγής ενέργειας στο Tobruk της Λιβύης, ολοκλήρωσε με επιτυχία η εταιρία, τροφοδοτώντας το δίκτυο της χώρας με επιπλέον 171MW.

Η εγκατάσταση αυτού του σταθμού παραγωγής ενέργειας θα ενισχύσει άμεσα τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, καθιστώντας το κεντρικό εγχείρημα για την αναζωογόνηση της Λιβύης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωσή της, η μονάδα θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερα από 740MW.

Ο πρώτος αεριοστρόβιλος ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και τέθηκε σε λειτουργία στο τέλος του έτους, ενισχύοντας το ενεργειακό σύστημα της χώρας με περίπου 160 MW. Ο τρίτος αεριοστρόβιλος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Μαρτίου και ο τελευταίος στα τέλη Μαΐου του 2024. Η Mytilieneos έχει αναλάβει τη μηχανολογική μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ενέργειας 740 MW στο Tobruk με δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο ή υγρό καύσιμο). Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 2 αεριοστροβίλων General Electric GT13E2 και 2 Ansaldo AE94.2 σε διαμόρφωση ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλο τον σχετικό βοηθητικό εξοπλισμό. Σημειώνεται ότι η αποδοτικότητα του στροβίλου στη διαμόρφωση ανοικτού κύκλου μπορεί να υπερβεί το 38%.

Mytilineos: Kεντρικό εγχείρημα για την ενεργειακή αναζωογόνηση της Λιβύης o σταθμός

Επιπλέον, η Mytilineos υπέγραψε πρόσφατα και προχωρά επίσης στις πρόσθετες εργασίες για τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής Δεξαμενών LFO, ενός Σταθμού Επεξεργασίας Αργού Πετρελαίου, ενός Υποσταθμού με μόνωση Αερίου (GIS) 220kV και των σχετικών Κτιρίων αεριοστροβίλων, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα 24 μηνών. «Το έργο αυτό έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Λιβύη, αλλά και για την ενίσχυση της ενεργειακής της αυτάρκειας, των συνολικών πρωτοβουλιών ανασυγκρότησης και της καθημερινής ζωής των πολιτών της», αναφέρει η εταιρεία.

Να υπογραμμισθεί πως τα τελευταία χρόνια, η Λιβύη βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικά ζητήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που χαρακτηρίζονται από παρατεταμένες διακοπές ρεύματος και αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην οικονομική πρόοδο της χώρας, την ενεργειακή ασφάλεια και την ευημερία του λαού της. «Η εγκατάσταση αυτού του σταθμού παραγωγής ενέργειας θα ενισχύσει άμεσα τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, καθιστώντας το κεντρικό εγχείρημα για την αναζωογόνηση της Λιβύης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας