Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσεις«Αλφαβητάρι Οικονομικών»: Το μαθητικό πρόγραμμα του IQonomy της Alpha Bank

«Αλφαβητάρι Οικονομικών»: Το μαθητικό πρόγραμμα του IQonomy της Alpha Bank

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με βασικούς οικονομικούς όρους και στη διαχείριση καθημερινών χρηματοοικονομικών θεμάτων.

Η Alpha Bank συνεργάζεται με την ActionAid για την υλοποίηση του προγράμματος «Αλφαβητάρι Οικονομικών», το οποίο αποσκοπεί στη διάδοση του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού και την ανάπτυξη οικονομικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους. Έχει ξεκινήσει νέος κύκλος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και αναμένεται να επιμορφωθούν συνολικά 950 δάσκαλοι Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς και καθηγητές Γυμνασίου έως το τέλος του σχολικού έτους, ενώ οι ωφελούμενοι μαθητές και μαθήτριες θα φτάσουν τους 9.150.

Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών» αποτελεί τμήμα της πρωτοβουλίας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης IQonomy της Alpha Bank και έχει δύο πυλώνες: τα σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και την υλοποίηση μέσα στην τάξη. Το πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών» ανταποκρίνεται στις ανάγκες υποστήριξης των μαθητών όπως αυτές εντοπίζονται και στην Εθνική Στρατηγική Χρηματοοικονομικού Εγγραμματισμού και είναι εναρμονισμένο με τη στόχευση για προώθηση της χρηματοοικονομικής ευαισθητοποίησης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας