Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςPOS: Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού με τεχνικό τον Απρίλιο – Πώς...

POS: Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού με τεχνικό τον Απρίλιο – Πώς να πάρετε επιπλέον παράταση

Περισσότερο χρόνο για την αποφυγή προστίμων έχουν οι καταστηματάρχες που δεν κατάφεραν ακόμα να κλείσουν κάποιο ραντεβού με τεχνικό για να προχωρήσουν στην διασύνδεση των POS στα καταστήματα τους.

Η πλατφόρμα ΑΑΔΕ για τα ραντεβού αναμένεται να ενεργοποιηθεί την Παρασκευή 15/3 και θα δέχεται αιτήσεις από όσες επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να βρουν ραντεβού εντός Μαρτίου αλλά έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τεχνικό εγκαταστάσης εντός του Απριλίου.

Τα πρόστιμα

Πρόστιμο θα λάβουν όσοι δεν προετοιμαστούν μέχρι και το τέλος αυτού του μήνα που λήγει η προθεσμία. Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν κλείσουν ραντεβού μέσα στον Απρίλιο θα φτάνουν τα 10.000 €, εφόσον η επιχείρηση είναι υπόχρεη τήρησης απογραφικού λογιστικού συστήματος και 20.000 € εφόσον είναι υπόχρεη τήρησης διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.

Το ίδιο χρονικό παράθυρο κερδίζουν και οι επιχειρήσεις οι οποίες θα δηλώσουν στο Μητρώο POS της ΑΑΔΕ πως πρόκειται να αντικαταστήσουν την παλιά τους ταμειακή με σύστημα All in one (μηχανή με διπλή λειτουργία: ταμειακή και POS).

Η πλατφόρμα digitalsme.gov.gr για τη λήψη voucher που θα καλύπτει μέρος της δαπάνης αγοράς ή διασύνδεσης POS θα παραμείνει ανοιχτή έως την Τρίτη 19/3.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας