Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΗ Praktiker Hellas συμβάλλει στην αναδάσωση της Βόρειας Εύβοιας

Η Praktiker Hellas συμβάλλει στην αναδάσωση της Βόρειας Εύβοιας

Η Praktiker Hellas βάζει τον δικό της σπόρο για να πρασινίσει ξανά η Βόρεια Εύβοια, συμβάλλοντας στη λειτουργία του νεοσύστατου δασικού φυτωρίου στις Κεχριές. Το φυτώριο φιλοξενεί την ευβοϊκή δρυ, έλατα και άλλα ενδημικά είδη της περιοχής που αφανίστηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2021.

Κάνοντας πράξη την υπόσχεση της για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον, οι εθελοντές εργαζόμενοι  της εταιρείας και οι Kipos Experts της Praktiker, εξειδικευμένοι γεωπόνοι,  επισκέφτηκαν τον Μάρτιο το Φυτώριο  και προχώρησαν σε σποροδιαλογή και μεταφύτευση δενδρυλλίων, με την καθοδήγηση του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και Διασωστών Ελυμνίων (ΣΕΔΔΕ). Συνολικά η ομάδα, ξεδιάλεξε και φύτεψε 3.000 σπόρους ελάτου και 5.000 σπόρους ενδημικών φυτών, από τους οποίους φυτεύτηκαν οι 3.000!

Τα νεαρά φυτά που θα προκύψουν από τους σπόρους θα φιλοξενηθούν για περίπου τρεις μήνες στο φυτώριο, και στη συνέχεια, όταν θα έχουν αναπτυχθεί, η εθελοντική ομάδα της Praktiker θα τα μεταφυτεύσει στο δάσος της περιοχής.

Η μεγάλη δράση των εθελοντών για τη μεταφύτευση προγραμματίζεται για τον Μάιο και θα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικό σεμινάριο για όλους τους εργαζόμενους ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια για ένα βιώσιμο μέλλον, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Η υλική, οικονομική και έμπρακτη στήριξη του Δασικού Φυτωρίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», υπό την αιγίδα του Δασαρχείου Λίμνης και σε συνεργασία με τo WWF και το ΣΕΔΔΕ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας