Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΠΕΚΑΠ: Στις 10 Απριλίου η ένατη διαδικτυακή συνάντηση για την ασφαλιστική αγορά

ΠΕΚΑΠ: Στις 10 Απριλίου η ένατη διαδικτυακή συνάντηση για την ασφαλιστική αγορά

Την Τετάρτη, 10 Απριλίου, και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ένατη διαδικτυακή συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων

Την Τετάρτη, 10 Απριλίου, και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ένατη διαδικτυακή συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων (ΠΕΚΑΠ). Σκοπός της «συνάντησης» είναι η ενημέρωση του κοινού και του τύπου για τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της ΠΕΚΑΠ, για τους στόχους και το όραμά της όπως και για τις δράσεις που σχεδιάζονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμμετέχει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 28/3/24 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προιόντων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις της Ασφαλιστικής Αγοράς και τα παράπονα καταναλωτών που συγκεντρώνονται διαρκώς και με αυξανόμενο ρυθμό.

Παρουσιάσθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Δημοσκόπησης Ικανοποίησης από την λειτουργία της αγοράς. Τα αποτελέσματα αυτά ανέδειξαν σαν κυρίαρχο πρόβλημα τις αυξήσεις ασφαλίστρων στο κλάδο ζωής-υγείας όπως και την ταχύτερη διεκπεραίωση των αποζημιώσεων, ανάμεσα σε άλλα μείζονα θέματα ήταν η επικοινωνία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και οι αναγκαίες δράσεις της ΠΕΚΑΠ. Παράλληλα έγινε αναφορά στις τρέχουσες εξελίξεις της Ασφαλιστικής Αγοράς και τα παράπονα καταναλωτών που συγκεντρώνονται διαρκώς και με αυξανόμενο ρυθμό.

Ακόμη, παρουσιάσθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Δημοσκόπησης Ικανοποίησης από την λειτουργία της αγοράς. Τα αποτελέσματα αυτά ανέδειξαν σαν κυρίαρχο πρόβλημα τις αυξήσεις ασφαλίστρων στο κλάδο ζωής-υγείας όπως και την ταχύτερη διεκπεραίωση των αποζημιώσεων, ανάμεσα σε άλλα μείζονα θέματα όπως η επικοινωνία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και οι αναγκαίες δράσεις της ΠΕΚΑΠ.

Στην συζήτηση αυτή συμμετείχε ο έγκριτος νομικός κος Δημήτρης Σπυράκος, πρώην Γ.Γ. Καταναλωτή, ο οποίος κατέθεσε την δική του εμπειρία από τις καταγγελίες καταναλωτών όπως και τις απόψεις του για την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Στόχος της ένωσης είναι η εύρυθμη λειτουργία του Θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης χωρίς αθέμιτες πρακτικές που αποθαρρύνουν τον Καταναλωτή.

Αν θέλετε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην ΠΕΚΑΠ πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας