Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΗ ΕΦΕΕΑ καλεί σε κινητοποίηση του κλάδου την Παρασκευή 12 Απριλίου –...

Η ΕΦΕΕΑ καλεί σε κινητοποίηση του κλάδου την Παρασκευή 12 Απριλίου – Τα αιτήματα τους

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής ανακοίνωσε πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου και ανακοίνωσε πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00, με πλαίσιο αιτημάτων:

  1. myDATA: Αποστολή στην ΑΑΔΕ μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων
  2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας
  3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.
  4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.
  5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α Παύλος Αποστόλου δήλωσε: «Ο κλάδος διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, ίσως τη δυσκολότερη στην ιστορία του. Η εντατικοποίηση, οι αμέτρητες πλατφόρμες που προστίθενται καθημερινά και η βίαιη ψηφιοποίηση δυσκολεύουν κάθε μέρα την ζωή μας. Αρκετοί συνάδελφοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα και άλλοι σκέφτονται να τα παρατήσουν.

Σήμερα ο κίνδυνος να κλείσει μεγάλος αριθμός λογιστικών γραφείων είναι ορατός. Ο κλάδος μας διακατέχεται από αγωνία και ανασφάλεια για το αύριο. Είναι ξεκάθαρα αντιληπτό πια και στον πλέον κακόπιστο ότι είμαστε στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών και των μεγάλων εταιρειών του χώρου, όπου με μεθοδευμένες επιλογές οδηγούμαστε στην συγκέντρωση λογιστικού έργου στα μεγάλα εταιρικά σχήματα ελεγκτικών εταιρειών και άλλων, στερώντας έτσι λογιστικό έργο από τους αυτοαπασχολούμενους και τους ιδιοκτήτες μικρών, επί τω πλείστων οικογενειακής φύσεως, λογιστικών γραφείων της χώρας».

Καταλήγοντας, είπε πως «Είναι γνωστό σε όλους μας ότι εδώ και καιρό, κυβέρνηση και μεγάλο-εταιρείες του κλάδου απεργάζονται την επαγγελματική μας εξαΰλωση. Για αυτό και το ΔΣ της ένωσης, υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΓΣ, αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα μας, καλώντας σε κινητοποίηση του κλάδου με κλείσιμο των γραφείων και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 12/04/2024 και ώρα 13:00».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας