Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςvivo: Ακολούθησε και εσύ το φως

vivo: Ακολούθησε και εσύ το φως

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τα vivo smartphones τόσο ξεχωριστά; Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά τους είναι ότι, εκτός από την μοναδική φωτογραφική εμπειρία που προσφέρουν έχουν την ικανότητα να…αλλάζουν χρώμα συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με το στυλ! H vivo, με τις υψηλές διακρίσεις στην επιτυχημένη αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη δημιουργία εξαιρετικών κινητών, βασίστηκε σε μια πρωτοποριακή εργαστηριακή έρευνα για να εφαρμόσει την συναρπαστική τεχνολογία αλλαγής χρώματος στις συσκευές της.

Τι είναι η τεχνολογία αλλαγής χρώματος που χρησιμοποιεί η vivo;

Πρόκειται για ένα φωτοχρωμικό γυαλί που ανάλογα με τις συνθήκες φωτός, εμφανίζει δύο τελείως διαφορετικά χρώματα στο εξωτερικό της κινητής συσκευής. Τα χρώματα αυτής της τεχνολογίας είναι πιο ζωντανά και πιο έντονα σε σχέση με την τεχνολογία ηλεκτροχρωμισμού που είναι διαθέσιμη στα σημερινά smartphones.

Η έρευνα για την ανακάλυψη αυτού του πρωτοποριακού υλικού ξεκίνησε το 2018 και είχε ως βασική ιδέα να χτίσει μια σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντος μέσω των..χρωμάτων! Στόχος ήταν, ο χρήστης να μπορεί να «ταξιδέψει» μαζί με το φως κατά την διάρκεια της ημέρας, βιώνοντας την απόλυτη εμπειρία. Η vivo, φρόντισε οι χρήστες όχι μόνο να βιώνουν μια έντονη φωτογραφική εμπειρία αλλά να βλέπουν στην συσκευή τους να αντικατοπτρίζεται η χρωματική παλέτα του φυσικού κόσμου!

Φαίνεται πρωτοποριακό και είναι καινοτόμο

Το πρωτοποριακό φωτοχρωμικό υλικό, μπορεί να εφαρμόζεται, χωρίς να επηρεάζονται οι λειτουργίες στις συσκευής και κατ’ επέκταση η ασφάλεια του χρήστη. Τα φωτοχρωμικά μόρια ανήκουν σε μια κατηγορία μορίων που αλλάζουν χρώμα, όταν αυτά δεχθούν ερέθισμα από μια πηγή φωτός και τα χρώματα που θα προκύψουν βασίζονται στην εσωτερική μοριακή δομή του υλικού.

Η ομάδα μηχανικών της vivo υιοθέτησε πρωτοποριακές τεχνικές και εξασφάλισε την ομοιόμορφη εφαρμογή και ανάμειξη του υλικού που βρίσκεται στο κάτω μέρος στις συσκευής και του υλικού που αλλάζει χρώμα. Αργότερα, ακολούθησαν μια σειρά από αυστηρά πειράματα και ελάχιστα χρώματα κατάφεραν να περάσουν τον αυστηρό έλεγχο και στη συνέχεια, να χρησιμοποιηθούν στις συσκευές που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές.

Τον Ιούλιο του 2021, η πρωτοποριακή τεχνολογία του φωτοχρωμικού γυαλιού που αλλάζει χρώμα, κυκλοφόρησε επιτυχώς. Για πρώτη φορά, χρησιμοποιήθηκαν φωτοχρωμικά υλικά σε προϊόντα μαζικής παραγωγής,  αφού θεσπίστηκαν νέα πρότυπα για δοκιμές, ενώ η καινοτόμα αυτή τεχνολογία εφαρμόζεται σήμερα σε τρεις σειρές vivo smartphones στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας