Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςRegioStars Awards 2022: Ψηφίστε το ελληνικό έργο της Corallia

RegioStars Awards 2022: Ψηφίστε το ελληνικό έργο της Corallia

Την πρώτη θέση μεταξύ των καλύτερων έργων στην Ευρώπη διεκδικεί για μερικές μέρες ακόμη η Ελλάδα με την παρουσία της Μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά στους φιναλίστ του διαγωνισμού των RegioStars Awards και τη συμμετοχή της στη ψηφοφορία για το βραβείο του κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί σε ένα από τα 15 έργα που έχουν επιλεγεί.

Με κινητήριο δύναμη το όραμα για την εδραίωση του brand name «Innovation Designed in Greece», το Corallia έχει αναλάβει από το 2005 πολλαπλές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της προώθησης της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της περιφερειακής ανάπτυξης και υλοποιεί μέχρι σήμερα εμβληματικά προγράμματα που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ευρώπη. Το Corallia αποτέλεσε τον πρώτο φορέα συστηματικής διαχείρισης και ανάπτυξης οικοσυστημάτων καινοτομίας στην Ελλάδα, έχοντας αναδειχθεί σε κύριο καταλύτη του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας και σε «think tank» που υποστηρίζει εθνικά και περιφερειακά αναπτυξιακά σχέδια συμβάλλοντας ενεργά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Βασικός στόχος του Corallia αποτελεί η τόνωση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά και η συστηματική καλλιέργεια ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών με απώτερο στόχο τη δικτύωση και διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων.Ενδεικτικά αναφέρονται, ο επιχειρηματικός επιταχυντής, egg – enter.grow.go σε συνεργασία με την Eurobank, το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας STARTAB σε συνεργασία με το Prince’s Trust International και η επιχειρηματική θερμοκοιτίδα ESA BIC Greece σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε πρωτοβουλίες για την αναστροφή του φαινομένου της μαζικής φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain-drain).

Η φετινή διοργάνωση των βραβείων RegioStars είναι ξεχωριστή, καθώς  ο διαγωνισμός συμπληρώνει τα 15 του χρόνια. Για να τιμήσει την ιδιαίτερη αυτή επέτειο η διοργανώτρια αρχή επέλεξε 15 έργα μεταξύ των φιναλίστ και των νικητών των προηγούμενων διοργανώσεων ενώ το κοινό πρόκειται να αποφασίσει για τον δικό του νικητή μέσω δημόσιας διαδικτυακής ψηφοφορίας. Το Corallia είναι το μοναδικό έργο από τη χώρα μας που έχει επιλεγεί στη φετινή διοργάνωση.

Τα βραβεία RegioStars είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχουν να αναδείξουν καλές πρακτικές και καινοτόμα έργα που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και έμπνευσης για άλλους φορείς υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα προάγουν μια έξυπνη, πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη και οικονομία για όλους.

Η ψηφοφορία του κοινού για τα RegioStars Awards 2022 θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, εδώ. Μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια του Corallia ώστε να έρθει η Ελλάδα στην πρώτη θέση κάνοντας κλικ στο «I vote for myfavouriteprojects».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας