Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΝέο super deal στη μόδα: Η Estée Lauder εξαγόρασε την Tom Ford...

Νέο super deal στη μόδα: Η Estée Lauder εξαγόρασε την Tom Ford για 2,8 δισ. δολάρια

Νέο super deal έκλεισε στον χώρο της μόδας, καθώς η Estée Lauder προχώρησε στην εξαγορά ου οίκου Tom Ford, πραγματοποιώντας την πιο ακριβή συμφωνία στην ιστορία της λειτουργίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η Estée Lauder Companies (EL) ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τον επί χρόνια συνεργάτη της Tom Ford, έναντι του υπέρογκου ποσού των 2,8 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ο διάσημος σχεδιαστής,Tom Ford, ο οποίος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας του, πρόκειται να παραμείνει ως ο «δημιουργικός οραματιστής» του brand μετά το κλείσιμο και μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Domenico De Sole, ο πρόεδρος του brand που είχε προηγουμένως διευθύνει την Gucci, θα παραμείνει επίσης στην εταιρεία ως σύμβουλος κατά την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, η συμφωνία θα επιτρέψει σε δύο από τους τρέχοντες συνεργάτες του Tom Ford, Ermenegildo Zegna και Marcolin, να επεκτείνουν τις υφιστάμενες συμφωνίες αδειοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες, συνεργάζονται εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, καθώς λάνσαραν μαζί το brand Tom Ford Beauty το 2006.

Η Estée Lauder Companies, η οποία φιλοξενεί άλλα μεγάλα brand ομορφιάς, όπως η Clinique και η Bobbi Brown, δήλωσε ότι αναμένει οι ετήσιες πωλήσεις της σειράς καλλυντικών Tom Ford να φτάσουν το 1 δισ. δολάρια «τα επόμενα δύο χρόνια».

«Αυτή η στρατηγική εξαγορά θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια για την Tom Ford Beauty», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder Companies, Fabrizio Freda.

Με τη σειρά του ο Tom Ford, επίσης, είπε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος με αυτή την εξαγορά, καθώς η Estée Lauder Companies είναι το ιδανικό σπίτι για το brand».

«Ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης από την πρώτη μέρα της δημιουργίας μου της εταιρείας και είμαι ενθουσιασμένος που τους βλέπω να γίνονται οι διαχειριστές πολυτελείας σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο», κατέληξε ο σχεδιαστής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας