Microsoft: Προβλέπει αύξηση εσόδων σε διψήφιο ποσοστό για το 2022

Η μετοχή της εταιρείας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5%.

Η Microsoft Corp προέβλεψε χθες ότι τα έσοδά της για αυτό το οικονομικό έτος θα αυξηθούν σε διψήφιο ποσοστό λόγω της ζήτησης που έχουν οι υπηρεσίες cloud της εταιρείας, με την τιμή των μετοχών της να αυξάνεται κατά 5%.

Η θετική αυτή προοπτική δείχνει ότι η Microsoft συνεχίζει να επωφελείται από τη στροφή που έγινε από την πανδημία COVID-19 σε υβριδικά μοντέλα εργασίας, σε μία περίοδο κατά την οποία οι μέτοχοι προετοιμάζονται για μία καθοδική πορεία της οικονομίας με τον πληθωρισμό να αυξάνεται και τους καταναλωτές να μειώνουν τις δαπάνες τους.

Ο Μπομπ Ο’Ντόνελ, ένας αναλυτής της TECHnalysis Research δήλωσε ότι η πρόβλεψη της Microsoft δείχνει πως πέρα από τις αρνητικές οικονομικές τάσεις, οι εταιρείες εξακολουθούν να μεταφέρουν περισσότερες επιχειρηματικές και καθημερινές δραστηριότητες τους στο διαδίκτυο.

«Δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει μόνο με τη Microsoft», δήλωσε ο ίδιος αναλυτής σχετικά με την πρόβλεψη. «Η Microsoft βρίσκεται σε ουσιαστικά καλή θέση, εξαιτίας του εύρους των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που έχει, αλλά και του καθοριστικού ρόλου που αυτές έχουν στη λειτουργία οργανισμών, τόσο το λογισμικό, όσο και υπηρεσίες υποστήριξης των υπολογιστών που παρέχει η εταιρεία».

Παρά τη θετική πρόβλεψη για το οικονομικό έτος που άρχισε την 1η Ιουλίου, τα αποτελέσματα της Microsoft για το τέταρτο τρίμηνο δείχνουν μικρές απώλειες, εξαιτίας του πλήγματος από την αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, την επιβράδυνση των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών, αλλά και τη μείωση των διαφημιστικών δαπανών.

Ωστόσο, η Microsoft έχει ακόμη καταγράψει το καλύτερο τρίμηνό της για τις υπηρεσίες cloud που παρέχει επί τη βάσει του αριθμού ρεκόρ των σχετικών κρατήσεων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Microsoft, Μπρετ Ίβερσεν, για τις σχέσεις των επενδυτών.

Οι πελάτες της υπηρεσίας Microsoft Azure αυξήθηκαν κατά 40% έναντι της εκτίμησης των επενδυτών για αύξηση κατά 43% (Visible Alpha). Αν εξαλειφθούν δεδομένα που συνδέονται με την αγορά συναλλάγματος, η αύξηση αυτή φτάνει στο 46%. Στο ευρύτερο πεδίο των υπηρεσιών cloud τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% στα 20,9 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι μίας μέσης πρόβλεψης της Wall Street για αύξηση στα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια (Refinitiv).

Για το πρώτο τρίμηνο που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ο τομέας του Intelligent Cloud εκτιμάται ότι θα έχει έσοδα από 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Βλέπουμε μεγαλύτερες και μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις, ενώ κερδίσαμε έναν αριθμό ρεκόρ επιπλέον των 100 εκατομμυρίων και άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε συμφωνίες εντός του τριμήνου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Σάτια Ναντέλα. «Έχουμε τα περισσότερα κέντρα διαχείρισης δεδομένων περιοχής από οποιονδήποτε άλλο πάροχο, ενώ θα ενεργοποιήσουμε παρόμοια κέντρα σε δέκα περιοχές στη διάρκεια του επόμενου χρόνου».

Η Microsoft δέχεται πιέσεις από την αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, καθώς ποσοστό 50% των εσόδων της προέρχεται από την εξωτερική αγορά των ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την εταιρία να χαμηλώσει τις προβλέψεις εσόδων και κέρδους για το τέταρτο τρίμηνο τον Ιούνιο.

Ο δείκτης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου αυξήθηκε κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 2% για το τρίμηνο που τελείωσε τον Ιούνιο και κατά περίπου 12% αυτή τη χρονιά, σε σύγκριση με τη μείωση σε ποσοστό 1% την προηγούμενη χρονιά, κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Χωρίς την αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, η ετήσια αύξηση εσόδων κατά 12% της Microsoft θα ήταν αυξημένη κατά 4%, όπως δήλωσε ο Ίβερσεν στο Reuters.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More