Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςLavazza: Η Ευσταθία-Μυρτώ Μάντζιου κέρδισε το «Influencer Barista Award»

Lavazza: Η Ευσταθία-Μυρτώ Μάντζιου κέρδισε το «Influencer Barista Award»

Η Ευσταθία-Μυρτώ Μάντζιου κέρδισε το «Influencer Barista Award». Έναν διαγωνισμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που έγινε στο πλαίσιο του τελικών για Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική του «My Mocaccino Barista Challenge» της Lavazza. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να προβληθούν τα επίσημα social media της εταιρείας, με τους baristas να ζητούν την ψήφο των θαυμαστών/ιών τους.

Η Ελληνίδα barista -που εργάζεται στο «Kubrick Pure Social Club» στη Λάρισα- συγκέντρωσε περισσότερα από 1.200 likes στα επίσημα κανάλια της Lavazza. Επιβραβεύτηκαν οι εξαιρετικές δεξιότητες της Ευσταθίας-Μυρτώς Μάντζιου ως barista, καθώς και η χαρακτηριστική της συνταγή mocaccino: Particular. Επιλαχών στον διαγωνισμό Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης είναι ο Μιχαήλ Μπέλλιος -Head Barista στο ίδιο μαγαζί και- νικητής του τοπικού Challenge που επέλεξαν περισσότεροι/ες από 1.000 συμμετέχοντες/ουσες στην ψηφοφορία.

«Άρωμα γυναίκας»από τα ΗΑΕ είχε η τριάδα του βάθρου στο «My Mocaccino Barista Challenge»

Ο τελικός για Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική του «My Mocaccino Barista Challenge» της Lavazza, έγιναν στο Τορίνο (26/1) και αποτελούνταν από έναν μόνο γύρο, που εστίαζε στην εξατομίκευση της κλασικής συνταγής mocaccino.

Δοκίμασαν τις ικανότητές τους -μέσα από τη δημιουργία της συνταγής mocaccino- για να διεκδικήσουν τον τίτλο του «Lavazza Barista Challenge Champion» 15 baristas.

Τους/τις αξιολόγησε τετραμελής κριτική επιτροπή, την οποία στελέχωσαν: Ως τεχνικός κριτής ο Διονύσης Μούστης (Lavazza Capabilities Manager) και ως αισθητηριακοί κριτές οι Francesco Viarizzo (International Training and Food & Beverage Expertise Manager), Fabio Sipione (Events Training Manager) και Mirko Giordano (Coffee Senior Trainer).

Η τριάδα που ανέβηκε στο βάθρο ήταν γένους θηλυκού, όλες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρώτευσε η Kiah Parangue (που εργάζεται στο «Dubai Coffee Museum») με τη συνταγή, «Kafa Bloom Mocaccino». Την ακολούθησαν η Everlee Peran (εργάζεται στην «Al Moqah Coffee Trading») με τη συνταγή, «My MocaccinoTentacion» και η Cherryl Guadalquiver (εργάζεται, επίσης, στο «Dubai Coffee Museum») με τη συνταγή «Arancia-ccino».

Ο τεχνικός κριτής της επιτροπής, Διονύσης Μούστης, σχολίασε: «Η τελική εκδήλωση ήταν εξαιρετικά συναρπαστική, νιώθω τόσο περήφανος για το υψηλό επίπεδο που καταφέραμε να φτάσουμε με τους συμμετέχοντες μας.

Όλοι οι baristas έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό, μοιράζονται το πάθος τους για τον καφέ και μας χάρισαν μια εντυπωσιακή εκδήλωση, όπου η τεχνογνωσία και το ταλέντο έχουν συνδυαστεί με απεριόριστη δημιουργικότητα.

Ανυπομονώ να δούμε πού θα μας οδηγήσει η περαιτέρω καινοτομία – νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για απροσδόκητες εμπειρίες καφέ, χάρη στο ασυναγώνιστο ταλέντο των baristas μας!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Γιώργος Καντζιλιέρης
Γιώργος Καντζιλιέρης
Ο Γιώργος Καντζιλιέρης είναι έμπειρος δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά.