Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΕλλάκτωρ - Intrakat: Έκλεισε το mega deal για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ – Intrakat: Έκλεισε το mega deal για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Τελείωσε πριν λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Intrakat το οποίο και εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Εξάρχου, για την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ.

Το τίμημα για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, οι οποίες είναι η Ελλάκτωρ (κατέχει το 81,1% του μετοχικού κεφαλαίου) και η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (κατέχει το υπόλοιπο 18,9%).

Με αυτή την κίνηση η Intrakat αυξάνει σημαντικά το ανεκτέλεστο των έργων της και από την πέμπτη θέση που κατέχει με backlog αξίας 1,3 δισ. ευρώ θα εκτοξευτεί στη δεύτερη θέση με συνολικό ανεκτέλεστο 4 δισ. ευρώ.

Tην περασμένη Δευτέρα είχε συνεδριάσει το ΔΣ της Ελλάκτωρ και είχε εξουσιοδοτήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Ευθύμιο Μπουλούτα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη σύνταξη του τελικού κειμένου της συμφωνίας αγοραπωλησίας.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάκτωρ απαλλάσσεται από τις δανειακές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ και αποκτά ρευστότητα, ώστε να υλοποιήσει το νέο αναπτυξιακό της σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει έργα διαχείρισης απορριμμάτων (ΗΛΕΚΤΩΡ), παραχωρήσεις (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), ανάπτυξη ακινήτων (REDS) και ΑΠΕ (μέσω κοινού σχήματος με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, στο οποίο η εισηγμένη συμμετέχει στο 25% του μετοχικού κεφαλαίου).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας