Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςPhilosofish: «Ρίχνει δίχτυα» στο μέλλον

Philosofish: «Ρίχνει δίχτυα» στο μέλλον

Η Philosofish «ρίχνει δίχτυα» στο μέλλον. Η εταιρεία υδατοκαλλιέργειας μεσογειακού ψαριού -ιδιοκτησίας του ελληνικών συμφερόντων fund, Diorasis- αποτελεί αυτή τη στιγμή το νούμερο δύο του κλάδου στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως.

Ο στόχος της είναι διατηρώντας τα κεκτημένα -ποιότητα και ικανοποίηση των πελατών της- και διευρύνοντας τα προϊόντα της, να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στις αγορές.

Χθες (7/4) -στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η εταιρεία στον ιχθυογεννητικό σταθμό στις Τάπιες της Φθιώτιδας- ο διευθύνοντας σύμβουλος, Νίκος Λυμπέρης, γνωστοποίησε ότι το επενδυτικό πλάνο της διετίας 2022-2023 αγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό ή/και επέκταση υποδομών, εξοπλισμού και προϊόντων.

Το «επόμενο βήμα» είναι η διακριτή παρουσία της Philosofish στα αποστεωμένα, απεντερωμένα και φιλεταρισμένα ψάρια που πωλούνται σε περιβάλλον τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP). Πρόκειται για το «μέλλον του κλάδου. Το convenience food, το έτοιμο και ήμι-έτοιμο συσκευασμένο ψάρι είναι το μέλλον» επισήμανε ο CEO της εταιρείας.

Η οποία, πέρυσι είδε τις πωλήσεις της να κατοσταρίζουν (100 εκατ. ευρώ) και η εκτίμηση για την τρέχουσα χρονιά είναι ότι θα φτάσουν τα 125 εκατ. ευρώ. Τα προϊόντα της Philosofish είναι ολόκληρα και απεντερωμένα ψάρια καθώς και φιλέτα ψαριών (τσιπούρες, λαβράκια, κρανιοί και φαγκριά), με την ετήσια παραγωγή της να πλησιάζει τους 20.000 τόνους. Το 90% της παραγωγής της διοχετεύεται σε 27 χώρες, με το περίπου 50% να «κολυμπάει» προς Ιταλία και Ισπανία.

Διαθέτει 4 εκκολαπτήρια και 27 φάρμες στην Βόρεια Εύβοια, τον Μαλιακό, την Λάρυμνα και την Ρόδο. Ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D), ένα σταθμό μεταποίησης, ένα σταθμό διαλογής καθώς και παρουσία σε όλα τα logistics hubs στην Ελλάδα. Απασχολεί περισσότερους από 550 εργαζόμενους. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι το καθετοποιημένο και αυστηρό σύστημα ελέγχου ποιότητας από την αρχή της παραγωγής ως τη διανομή στον πελάτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Γιώργος Καντζιλιέρης
Γιώργος Καντζιλιέρης
Ο Γιώργος Καντζιλιέρης είναι έμπειρος δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά.