Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΣτο 1,118 δισ. ευρώ ο στόχος εσόδων της Lamda Development από το...

Στο 1,118 δισ. ευρώ ο στόχος εσόδων της Lamda Development από το Ελληνικό

Στο ποσό των 1,118 δισ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα συνολικά μικτά έσοδα της Lamda Development, από την πώληση όλων των διαμερισμάτων και των οικοπέδων που θα κατασκευαστούν κατά την πρώτη φάση της ανάπτυξης του Ελληνικού.

Μέχρι σήμερα οι συνολικές εισπράξεις από τις πωλήσεις ακινήτων (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) καθώς και από τις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών για τη μελλοντική απόκτηση ακινήτων, ανέρχονται σε περίπου 216 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποίησε η εταιρεία με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2022.

Αναλυτικότερα, έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 19 οικόπεδα για Βίλες (The Cove Villas) από το σύνολο των 28 διαθέσιμων οικοπέδων (68% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου 77 εκατ. (αφορά την καταβολή του 50% της αξίας του οικοπέδου καθώς και το 100% της αξίας για το αναλογούν κόστος υποδομών).

Επιπλέον, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 8 οικόπεδα (29% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών στα 1,4 εκατ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 8 οικόπεδα αναμένεται μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023.

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα από την πώληση όλων των οικοπέδων, της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), υπολογίζονται σε 214 εκατ., περιλαμβανομένων των εσόδων διαχείρισης της κατασκευής. Το κόστος κατασκευής αναλαμβάνεται από τους αγοραστές, ενώ η διαχείριση της μελέτης και της κατασκευής από την Ελληνικόν.

Στον υπό κατασκευή Riviera Tower έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 133 διαμερίσματα από το σύνολο των 170 διαμερισμάτων (78% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται σε περίπου 75 εκατ. (αφορά την καταβολή 20% του τιμήματος).

Επιπλέον, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 22 διαμερίσματα (13% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 22 διαμερίσματα καθώς και για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα (για τα οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές) αναμένεται εντός του Β’ Τριμήνου 2023.

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα από την πώληση όλων των διαμερισμάτων του Riviera Tower εκτιμώνται σε 625 εκατ.

Αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των διαμερισμάτων, The Cove Residences (condos) έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 90% του συνόλου των 115 διαμερισμάτων, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 26 εκατ.

Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, κατά την οποία θα εισπράττεται το 25% του συνολικού τιμήματος εκάστης, θα ξεκινήσει μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023.

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα από την πώληση όλων των διαμερισμάτων, υπολογίζονται σε 279 εκατ.

Ακόμη, έχει εισπραχθεί από τη Lamda η πρώτη δόση, συνολικού ποσού περίπου 30 εκατ., από την πώληση των δύο ακινήτων επί των οποίων θα αναπτυχθούν από κοινού με την ΤΕΜΕΣ τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων και τα αντίστοιχα τουριστικά – οικιστικά συγκροτήματα (branded residences) στο Παράκτιο Μέτωπο.

Επιπρόσθετα σε συνέχεια της υπογραφής το Σεπτέμβριο 2022 της Σύμβασης Ακινήτου για την μακροχρόνια παραχώρηση στην εταιρεία IRC Ελληνικού (κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Hard Rock) έκτασης στο Ελληνικό, στην οποία η τελευταία έχει αναλάβει να αναπτύξει το IRC, εισπράχθηκε το Μάρτιο 2023 ποσό  5 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας