Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςFlyway: Εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση αξίας 10 εκατ. δολαρίων

Flyway: Εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση αξίας 10 εκατ. δολαρίων

Η Flyway εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση συνολικής αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Η PropTech προσφέρει πλήρως διαχειριζόμενη συνιδιοκτησία δεύτερης κατοικίας, τα έσοδα από τον γύρο θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση και πώληση των πρώτων ακινήτων της Flyway στο Λονδίνο.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Flyway, Νίκος Δρανδάκης, είχε προηγουμένως ιδρύσει την Beat, μια εφαρμογή ride-hailing που εξαγόρασε η Daimler, έχοντας φτάσει τα 700 εκατ. δολ. σε ετήσια έσοδα.

Με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, η Flyway στοχεύει στη διεθνή αγορά δεύτερης κατοικίας σε μεγάλες πόλεις, γνωστή ως pied-à-terre.

Η Flyway προσφέρει τον καλύτερο τρόπο για να αγοράσετε και να αποκτήσετε μια δεύτερη κατοικία σε κεντρικά σημεία της πόλης. Εκσυγχρονίζει την πρακτική της συνιδιοκτησίας μιας δεύτερης κατοικίας, που κρατάει πολλές γενιές, δημιουργώντας μια αγορά που καθιστά εύκολη την αγορά και την πώληση των μεριδίων. Παράλληλα, προσθέτει επαγγελματική διαχείριση του ακινήτου και τεχνολογία (αλγόριθμος προγραμματισμού) για να κάνει την ιδιοκτησία και τη διαμονή στο σπίτι απλή για όλους τους συνιδιοκτήτες.

Οι αγοραστές που σκέφτονται να αποκτήσουν δεύτερη κατοικία σε μια πόλη δεν έχουν απλώς να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Flyway για τις διαθέσιμες αγγελίες και να ανακαλύψουν τις καλύτερες ευκαιρίες με βάση την τοποθεσία που προτιμούν, τον τύπο κατοικίας και τον προϋπολογισμό τους.

Η Flyway έχει δημιουργήσει μια επαγγελματικά διαχειριζόμενη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (LTD), η οποία έχει σχεδιαστεί μοναδικά για τη συνιδιοκτησία κάθε κατοικίας. Στη συνέχεια, ο αγοραστής αγοράζει το επιθυμητό μερίδιο του ακινήτου – για παράδειγμα, ένα τέταρτο του σπιτιού, το οποίο του εξασφαλίζει πρόσβαση στο σπίτι για ένα τέταρτο του έτους – και η Flyway συνεχίζει να πουλά τα υπόλοιπα μερίδια του ακινήτου σε ελεγμένους αγοραστές. Μόλις αγοράσουν το μερίδιό τους, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Flyway για κινητά τηλέφωνα για να προγραμματίζουν τις διαμονές τους γρήγορα και δίκαια και να έχουν πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τα έξοδα της δεύτερης κατοικίας τους. Οι αγοραστές πληρώνουν μια μηνιαία χρέωση 99 λιρών στη Flyway για να καλύψουν όλη τη διαχείριση του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης της συντήρησης, των επισκευών, των αναβαθμίσεων και του καθαρισμού και της ενίσχυσης της τεχνολογίας που τροφοδοτεί το μοντέλο.

«Αυτή είναι η στιγμή όπου το μοντέλο συνιδιοκτησίας δεύτερης κατοικίας DIY αποκτά “Airbnb-fied” επιτρέποντας έτσι σε αυτό το τμήμα ακινήτων να επεκταθεί σημαντικά”, δήλωσε ο Drandakis, ο CEO της Flyway. “Η Flyway παρέχει τα εργαλεία για την άρση όλων των εμποδίων που καθιστούσαν τη συνιδιοκτησία δεύτερης κατοικίας δυσκίνητη, όπως η συγκέντρωση ζήτησης, η διαχείριση ακινήτων, ο προγραμματισμός και πολλά άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, η συνιδιοκτησία δεύτερης κατοικίας σε πόλεις με τη Flyway επιτρέπει στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη δεύτερη πόλη τους, ενώ κατέχουν ένα ακίνητο με τον προϋπολογισμό τους. Η Flyway καθιστά επίσης τη συνιδιοκτησία ενός pied-à-terre πιο προσιτή, επιτρέποντας στους αγοραστές να αγοράσουν οπουδήποτε από το ένα δωδέκατο έως το μισό του σπιτιού, ανάλογα με τις ανάγκες τους για κατοχή», συνέχισε ο Δρανδάκης.

«Μειώνει δραματικά την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η κατοχή ενός ακινήτου μακριά από την κύρια κατοικία σας. Και τέλος, οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να μεταπωλούν τα μερίδιά τους μέσω της αγοράς της Flyway ή στην ελεύθερη αγορά – χωρίς να χρειάζεται να λάβουν την έγκριση των άλλων ιδιοκτητών».

Εκτός από τους Δανδράκη και της Sanja Ilic, η ομάδα της Flyway περιλαμβάνει τον Λεωνίδα Δακόπουλο, με εμπειρία στα χρηματοοικονομικά στη ναυτιλιακή βιομηχανία, την Έμμα Γαβαλά, με επιτυχημένη καριέρα στο μάρκετινγκ προϊόντων, και τον Anton Remnev, πρώην διευθυντή προϊόντων και τεχνολογίας στη Sberbank.

«Η αποστολή της Flyway είναι να εκδημοκρατίσει την ιδιοκτησία δεύτερης κατοικίας, μια πολυτέλεια στην οποία προσβλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση. Αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ σήμερα, με τις νέες κοινωνικές τάσεις να οδηγούν σε μοναδικές ανάγκες για τους ανθρώπους, όπως η απομακρυσμένη εργασία, η ιδιοκτησία μέσω κοινής χρήσης, η οικονομική προσιτότητα της στέγασης και η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για πλήρη αξιοποίηση των πόρων, όπως τα δαπανηρά ακίνητα περιουσιακά στοιχεία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας