Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΣΕΑΑ: Σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΣΕΑΑ: Σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, τον προηγούμενο μήνα, καταγράφηκε ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών.

Τα αυτοκίνητα με βασικό καύσιμο τη βενζίνη εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων. Το συνολικό μερίδιο αγοράς ήταν 47,4% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον περσινό Μάιο, καταγράφοντας συνολική πτώση -4,5%. Αρνητικό ήταν και το πρόσημο για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα τα οποία μείωσαν και αυτά το ποσοστό τους κατά 2,7% καταλαμβάνοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 10,6%.

Από την άλλη, ισχυρή αύξηση των πωλήσεων σημείωσαν τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά τον προηγούμενο μήνα. Σημείωσαν αύξηση 4,8% καταλαμβάνοντας ποσοστό 11,1% επί του συνόλου των πωλήσεων. Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι πωλήσεις με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο (+0,4%) και του υγραερίου (αμετάβλητο).

Η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων για άλλον ένα μήνα παρέμεινε η κατηγορία Β καταγράφοντας συνολικές πωλήσεις 48,6%, με τα SUV της κατηγορίας να λαμβάνουν το 22,8%. Η αμέσως επόμενη αγαπημένη κατηγορία είναι η C με συνολικές πωλήσεις 33,4% με τα SUV να καταλαμβάνουν το 22,4%, ενώ ακολούθησε η κατηγορία Α με συνολικές πωλήσεις 7,8% (2,5 τα SUV), σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας