Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΌμιλος Alpha: Ολοκλήρωση του εμβληματικού Project Sky στην Κύπρο

Όμιλος Alpha: Ολοκλήρωση του εμβληματικού Project Sky στην Κύπρο

Το Project Sky συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οριστική μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που έχει πραγματοποιηθεί από ελληνική τράπεζα

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Ακίνητης Περιουσίας, Sky αξίας 2,3 δισ. ευρώ στην Κύπρο ανακοίνωσε η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.

Η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της από 14.2.2022 Ανακοίνωσής της και σύμφωνα με τη στρατηγική της για τη μείωση του αποθέματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Ακίνητης Περιουσίας στην Κύπρο (το «Χαρτοφυλάκιο Sky»), συνολικής ακαθάριστης λογιστικής αξίας ύψους Ευρώ 2,3 δισ. το α΄ τρίμηνο 2023.

Το Χαρτοφυλάκιο Sky ανήκει στη SkyCAC Limited (η “SkyCAC”), εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων του Ομίλου Alpha Bank και στις 16.6.2023 το σύνολο των μετοχών της SkyCAC, που ανήκαν στην άμεση ή στην έμμεση κυριότητα του Ομίλου Αlpha Bank, μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία συνδεδεμένη με τη Cerberus Capital Management, L.P.

Το Project Sky συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οριστική μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που έχει πραγματοποιηθεί από ελληνική τράπεζα. Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του Project Sky, ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της Αlpha Bank Cyprus Ltd ανέρχεται σήμερα σε 5% περίπου, δίνοντάς της τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην επιχειρηματική στρατηγική της και να επιδιώξει ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά της Κύπρου.

Ο οικονομικός αντίκτυπος του Project Sky έχει πλήρως απεικονιστεί στα pro forma οικονομικά Aποτελέσματα του α΄ Τριμήνου 2023 του Ομίλου Αlpha Bank, με βελτίωση του Συνολικού Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας, η οποία απορρέει από την αποενοποίηση του Χαρτοφυλακίου Sky και εκτιμάται σε 15 μονάδες βάσης περίπου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας