ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ: Προετοιμάζουν νέες/νέους για επαγγέλματα του Industry 4.0

Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ στοχεύει να προσφέρει γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Ξεκίνησε η κατάρτιση από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ) 35 νέων, αποφοίτων της τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πιλοτική πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές». H οποία, υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, και παράλληλα με την πρωτοβουλία «Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής».

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης 144 ωρών, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των σύγχρονων βιομηχανιών που είναι μέλη του ΣΕΒ, αναπτύσσοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες λειτουργίας, ελέγχου, συντήρησης και επισκευής των αυτοματοποιημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεών τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Επίσης, στελέχη των επιχειρήσεων αυτών θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα (cases) και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Όπως τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Αλέξανδρος Χατζόπουλος: «Σήμερα η ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσα από τη διασύνδεσή της με τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, ενώ συγχρόνως ανοίγει νέους ορίζοντες στην επαγγελματική προοπτική των νέων της πατρίδας μας.

Ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία #Skills4jobs αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο ευθύνης και συμβολής προς την κατεύθυνση αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, στοχεύουμε να εφοδιάσουμε τις νέες και τους που είναι απόφοιτοι της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στα σύγχρονα επαγγέλματα του Industry 4.0.

Πρόκειται για επαγγέλματα, που προσφέρουν, μεταξύ των άλλων, ευοίωνες προοπτικές απασχόλησης, αμοιβών και επαγγελματικής εξέλιξης. Πιστεύουμε ότι με το πρότυπο πρόγραμμα #Skills4jobs, όπως και με άλλες δράσεις, ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη να καταστίσουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μια ελκυστική και κατ’ επέκταση μια συνειδητή επιλογή για τους νέους μας».

Ο Χάρης Κυριαζής, πρόεδρος ΔΣ του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ αναφέρει:«Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ είναι μη κερδοσκοπικός φορέας που αποτελεί τον βραχίονα του ΣΕΒ στον τομέα της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Επικεντρώνεται κυρίως στην προσφορά προγραμμάτων κατάρτισης και αντίστοιχων πιστοποιήσεων που δεν διατίθενται από άλλους παρόχους στον βαθμό που τα χρειάζεται η αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα πρότυπη πιλοτική πρωτοβουλία Skills4Jobs σχεδιάζεται για να ανοίξει τον δρόμο για μία συνολικότερη κάλυψη των πραγματικών και επιτακτικών αναγκών της βιομηχανίας και άλλων κλάδων που σήμερα υποφέρουν από την έλλειψη επαρκώς κατηρτισμένου τεχνικού προσωπικού.

Η επιτυχία της θα συμβάλλει ουσιαστικά στην άρση ενός από τα εμπόδια για την ανάπτυξη του δυναμικού της παραγωγής στη χώρα μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More