Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςNέα Εποχή για την ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε.

Nέα Εποχή για την ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε.

Με βασικούς άξονες την ποιότητα, την ασφάλεια και την καινοτομία, το Σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις 1,5 εκ. Ευρώ

Το Επιχειρησιακό Σχέδιό της για την πενταετία (2023-2027) παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογραφικό γεύμα το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων  (ΕΝΔΙΑΛΕ). 

Με βασικούς άξονες την ποιότητα, την ασφάλεια και την καινοτομία, το Σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις 1,5 εκ. Ευρώ,  για την αναβάθμιση των υποδομών της  ΕΝΔΙΑΛΕ σε όλη την Ελλάδα και την ενίσχυση των διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου των Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων (Α.Λ.Ε.), μέσω της προμήθειας σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και εξειδικευμένων μηχανημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε. αποτελεί βέλτιστη πρακτική κυκλικής οικονομίας, και διατηρεί την Ελλάδα σταθερά πρώτη στην Ευρώπη στην αναγέννηση Α.Λ.Ε.. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης πορείας του από το 2004 έως σήμερα έχουν συλλεχθεί και αναγεννηθεί συνολικά 530.000 Μετρικοί Τόνοι Α.Λ.Ε.. 

Σημειώνεται επίσης το σημαντικό κοινωνικό της αποτύπωμα της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε., για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στα χρόνια της λειτουργίας η ΕΝΔΙΑΛΕ έχει καταφέρει:

  • Την αποτροπή της μόλυνσης από 27.000 τόνους επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων κατά μέσο όρο ανά έτος.
  • Τη μείωση της παραγωγής εκπομπών CO2 για την παραγωγή λιπαντικών, ίση με αυτή που θα απορροφούσαν 9,5 εκατ. Δέντρα. 
  • Την αποφυγή μόλυνσης υδάτινης επιφάνειας 3.670 τετραγωνικών μέτρων, επιφάνεια  ίση με την Εύβοια.
  • Τη μείωση κατά 96,8% των εκπομπών καρκινογόνων ενώσεων και τη μείωση κατά 74% των εκπομπών στην ατμόσφαιρα αιωρούμενων σωματιδίων, συνδεδεμένων με αναπνευστικές παθήσεις.
  • Την εξοικονόμηση ενέργειας ίσης με την κατανάλωση που κάνουν 410 ελληνικά νοικοκυριά σε ένα χρόνο.

Μετά το πέρας της σχετικής παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΔΙΑΛΕ, κ. Γεώργιος Δεληγιώργης, δήλωσε: 

«Με μεγάλη χαρά παρουσιάσαμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο για την Νέα Εποχή της Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων  Λιπαντικών Ελαίων  στην Ελλάδα, μετά την ομόφωνη έγκρισή του από το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ). Είμαστε πολύ περήφανοι για τη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία της ΕΝΔΙΑΛΕ και τη συμβολή μας στην ανάδειξη της χώρας μας σε πρωταθλητή στη διαχείριση των αποβλήτων λιπαντικών στην Ευρώπη.  Συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια και στοχευμένες κινήσεις προς ένα βιώσιμο αύριο, με πρωταγωνιστή την Κυκλική Οικονομία και συμμάχους τους Πολίτες. Μαζί Κάνουμε τη Διαφορά!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας