Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΚαλοκαίρι 2023: Η Airbnb αποκαλύπτει τις ταξιδιωτικές τάσεις για την Ελλάδα

Καλοκαίρι 2023: Η Airbnb αποκαλύπτει τις ταξιδιωτικές τάσεις για την Ελλάδα

Περισσότερες από 1 στις 7 κρατήσεις από Έλληνες ταξιδιώτες είναι για 28 ημέρες ή περισσότερες, καθώς οι Έλληνες επισκέπτες υιοθετούμε μια νέα ελευθερία στον τρόπο που ζούμε και ταξιδεύουμε.

Η Airbnb δημοσίευσε σήμερα μία εικόνα για τους Έλληνες ταξιδιώτες ενόψει της γεμάτης καλοκαιρινής σεζόν. Τα ταξίδια από την Ελλάδα ανέκαμψαν ιδιαίτερα το 2023, με τις καλοκαιρινές αναζητήσεις Ελλήνων επισκεπτών στην Airbnb να σημειώνουν αύξηση άνω του 70%. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες στην Airbnb οργανώνουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε περισσότερες από 72.000 πόλεις και κωμοπόλεις παγκοσμίως. 

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή για να δούμε πώς ταξιδεύουν οι Έλληνες: οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο από ποτέ γιατί αποζητούν τη σύνδεση. Μετά από χρόνια απομόνωσης, οι άνθρωποι επιδιώκουν να συνδεθούν ξανά. Όχι μόνο παρατηρούμε σημαντική αύξηση στους Έλληνες ταξιδιώτες που αναζητούν στην Airbnb τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά βλέπουμε επίσης μια εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες επισκέπτες ταξιδεύουν – μένουν περισσότερο, αναζητούν οικονομικά προσιτές επιλογές και εξερευνούν νέους προορισμούς» – δήλωσε ο Giacomo Trovato, Country Manager της Airbnb για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές στη λίστα επιθυμιών για τους Έλληνες

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές διαμονής στη λίστα επιθυμιών καταδεικνύουν τις μοναδικές και αγαπημένες ιδιοκτησίες που έχουν ξεχωρίσει οι ταξιδιώτες για τις ερχόμενες διακοπές τους. Ακολουθούν οι δέκα κορυφαίες διαμονές εσωτερικού στις λίστες επιθυμιών από Έλληνες επισκέπτες στην Airbnb.

Τα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα στην Ελλάδα:

 1. Υπόσκαφο σπίτι, Σαντορίνη
 2. Βίλα με πισίνα, Αποκόρωνας, Χανιά
 3. Βίλα, Κάθισμα Λευκάδας
 4. Βίλα, Κεφαλονιά
 5. Περιστερώνας, Τήνος
 6. Σουίτα με πισίνα, Σαντορίνη
 7. Βίλα, Μαλεβίζι, Χανιά
 8. Βίλα με πισίνα, Σαντορίνη
 9. Κατοικία, Μύκονος
 10. Κατοικία, Λέρος

Οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς 

Με βάση τη σημαντική αύξηση του όγκου αναζητήσεων για καλοκαιρινές διαμονές φαίνεται ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε οικονομικά προσιτό προορισμό για την ερχόμενη περίοδο διακοπών. Ακολουθούν οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς προορισμούς στην Ελλάδα, όπου μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα από 100 δολάρια τη βραδιά:

 1. Καλλιθέα, Αττική
 2. Χίος
 3. Παγγαίο, Βόρεια Μακεδονία & Θράκη
 4. Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Κεντρική Μακεδονία
 5. Ερμούπολη, Σύρος
 6. Ικαρία
 7. Κως
 8. Λευκάδα
 9. Θεσσαλονίκη
 10. Θερμαϊκός

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα συνεχίζουν να μένουν περισσότερο

Περισσότερες από 1 στις 7 κρατήσεις για διανυκτέρευση που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν για 28 ημέρες ή περισσότερες, καθώς οι Έλληνες επισκέπτες υιοθετούμε μια νέα ελευθερία στον τρόπο που ζούμε και ταξιδεύουμε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας